ANNONS

Lastbilsgarage rökskadat efter brand

Enheter
Brandkåren fick rycka ut till en industrilokal i Rydbo, Österåker på onsdagen.
En brand uppstod i en industrilokal i Rydbo, Österåker på onsdagen. Räddningstjänsten larmades till adressen som tog över släckningsarbetet från personalen som då hunnit få eleden under kontroll.
ANNONS

Det var strax före lunchtid på onsdagen som en brand uppstod inne i ett lastbilsgarage i Rydbo, öster om Arninge. Orsaken var en gammal värmeanläggning som börjat brinna efter att den satts i gång.

– Det var en värmepanna som inte hade varit i gång på länge som tog eld inuti. Vi hade entreprenörer på plats och elden var så gott som släckt när räddningstjänsten kom, säger Johan Lennman, vd för transport- och maskinföretaget, DKLBC som huserar i lokalen.

När branden var som värst brann det upp genom skorstenen och i takets träbjälkar. Personalen lyckades på egen hand få kontroll på branden och hindra elden från att få fäste i huskroppen med att använda pulversläckare innan brandkåren anlände och tog över släckningsarbetet.

– Det var ingen i lokalen och man stod utanför. Där tömdes ett antal brandsläckare. Brandkåren var rätt nöjda med deras insats.

Lokalen blev rökskadad och en ny ventilation har satts in. Ingen person ska ha kommit till skada tillföljd av branden som bildade ett hål i taket.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.