Låste in och misshandlade sitt ex med mejsel

polis
Polisen kom när mannen försökte putta ut kvinnan från ett fönster.
Mannen låste in sin ex-flickvän i sin lägenhet och körde in en mejsel i hennes ansikte
Polisen kom till undsättning när han försökte putta ut henne genom fönstret.
Mannen har nu dömts till 3 år och 2 månaders fängelse.

I höstas skulle kvinnan hämta sina saker hemma hos mannen i Hässelby. Hon hade tidigare förra året gjort slut med mannen då han enligt henne blivit våldsam. I förhör har kvinnan berättat att de hade kommit överens om att han själv inte skulle var där eftersom hon var rädd för honom. Men mannen kom ändå hem.

När kvinnan skulle gå hem blev han arg, tog hennes telefon och stack henne med något vasst mot ryggen. Därefter skar han henne på kinden med en kniv. När hon låg på golvet sparkade han också henne i magen.

Mannen dök upp på promenaden

Drygt en månad senare dök mannen upp när kvinnan promenerade. Han lade sin jacka över hennes axlar och hon kände något vasst mot ryggen. Hon blev alldeles stel. Mannen sa att han skulle sticka henne i lungorna om hon inte följde med honom hem.

Inne i lägenheten hade mannen dukat med champagne och ville att de skull dricka den tillsammans. Men så tog han fram en kniv och började prata med röster. Enligt mannen hade rösterna beordrat honom att döda henne.

I vardagsrummet slog mannen kvinnan i huvudet med en hammare. Därefter fortsatte han att slå henne.

Mannen hade låst in kvinnan

Kvinnan försökte fly, men mannen hade låst ytterdörren med ett så kallat polislås som inte gick att öppna. Sedan tryckte han in en skruvmejsel i hennes ansikte.

Någon larmade polisen eftersom de hörde att något inte stod rätt till. När polisen kom dit såg de att mannen försökte putta ut kvinnan från ett fönster, men polisen lyckades avbryta misshandeln.

Berättelsen ovan är det som kvinnan och polisen har berättat i förhör. Mannen i sin tur menar att relationen mellan honom och kvinnan varit bra. Han säger att det kan ha varit en gardinstång som ramlade ner som skadat kvinnan och att hon hade börjat blöda från näsan plötsligt vid ett av tillfällena när hon varit hemma hos honom.

Nya domen: högre straff

Tingsrätten har tidigare bedömts att kvinnans berättelse är tillförlitlig och att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen har misshandlat kvinnan. Nu har Svea hovrätts dom kommit: mannens straff för grov misshandel och olaga frihetsberövande höjs från 2 år och 3 månaders fängelse till 3 år och 2 månaders fängelse.

Mannen har även dömts för bland annat två fall av misshandel av två män på Hässelby torg, vid två skilda tillfällen.