ANNONS

Låtar om fotboll och kärlek

Fotbollsbandet består av Mikael Öhrström (bas), Erik Löf (trummor), Anton Bäckman (piano, banjo, dragspel) och Gunnar Larsson (gitarr, sång).
Fotbollsbandet består av Mikael Öhrström (bas), Erik Löf (trummor), Anton Bäckman (piano, banjo, dragspel) och Gunnar Larsson (gitarr, sång).
Lidingöfostrade bandet, "Fotbollsbandet", har släppt sitt andra album. Här berättar en av bandmedlemmarna, Anton Bäckman, om nya plattan, kärleken till Zlatan och vad han tror om Sveriges chanser under EM-festen.
ANNONS

Första albumet ”Vi är sport” har nu fått en uppföljare. Fotbollsbandet har nu släppt sitt andra album som heter ”Var inte bollrädd”. Anton Bäckman, som spelar piano, keyboard och dragspel i bandet, börjar med att berätta om hur bandet från början egentligen blev till.

– Lite kortfattat så började det hela med att min kompis Gunnar Larsson hade cyklat till Afrika och tillbaka hem till Sverige. Han hade nog fått någon slags överskottsenergi av den resan när han kom hem till mig, vi satte oss ned och kom fram till att vi måste starta ett band.

Från början var det inte helt lätt att komma fram till vad bandet skulle spela och vad musiken skulle handla om. Men efter några diskussioner inom bandets medlemmar, kom de fram till vad som passade dem allra bäst.

– Ja, vi undrade vad det egentligen var vi skulle spela. Vi lyssnade på Markoolio, som är fotbollssupportrarnas stora förebild inom musiken med alla bra låtar som hittills kommit om det svenska landslaget egentligen. Vi skulle självklart skriva och göra musik om fotboll, bara låtar om fotboll. Vi började med att spela covers från Galenskaparna, Magnus Uggla och mer eller mindre bra fotbollslåtar.

Men efter ett tag blev det tråkigt och bandet kom fram till att det var dags att börja skriva eget…

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.