Låtar som passar att sitta till

Det var sex år sedan Weeping Willows släppte sin senaste skiva. I helgen gästar popgruppen nya Vallentuna teater.

– Det ska bli skitkul, säger sångaren Magnus Carlson.

Invigningsfesten för nyrenoverade Vallentuna teater fortsätter. Efter uppträdanden av bland andra Mark Levengood och Abalone Dots tar nu popbandet Weeping Willows plats på scen.

Frontfiguren och sångaren Magnus Carlson ser fram emot besöket.

– Våra lugna låtar passar på teatrar, med sittande publik. Ena dagen kan vi spela på en pub, nästa dag inför 10 000 åskådare. Det gillar vi, vi vill spela överallt, säger Magnus Carlson.

Fansen har fått vänta länge på en ny skiva från Weeping Willows, även om gruppen gjort många spelningar de senaste åren. Förra plattan kom 2007 och när nya skivan, ”The time has come”, släpps i februari nästa år väcks kanske minnen från förr.

– Det blir tillbaka till första skivan. 1960-tal, stråkar och storslaget. Lite country och några lite poppigare låtar i stil med Morrissey och Nick Cave, säger han.

Publiken på söndag kan dock inte räkna med att få höra några nya alster.

– Men det kan bli någon ny låt, vi brukar bestämma vad vi ska spela i logen precis innan. Det blir lite krydda så, inte bara rutin, säger Magnus Carlson.

Att popgruppen besöker Vallentuna beror delvis på Anders Dahlgren, chef för kommunens kulturenhet, som är bekant med en av bandmedlemmarna.

– Jag har jobbat med en av dem tidigare. Det är jättekul att de vill komma hit, de är ett väldigt bra rockband som passar perfekt på teatern, säger han.

Han gläds åt att Vallentuna teater äntligen öppnat efter en lång renovering.

– Teatern ska bli en spännande plats för scenkonst. Det som görs här ska vara så intressant att man reser en bit för att komma hit.

I vår spelar teatergruppen Ensembleverket föreställningen ”Det sitter någon på vingen” på Vallentuna teater.

Pjäsen bygger på texter av Kristina Lugn och musik av Allan Edwall.

– Den innehåller mycket musik och poesi. Föreställningen har fått jättebra kritik tidigare, säger Anders Dahlgren.

Vallentuna teater kan med sina 340 sittplatser locka större artister än kulturhuset i Vallentuna, som tar emot 160 besökare åt gången.

Kulturchefen har sina drömgäster klara för sig.

– Thåström vill jag gärna ha hit. Man kan tänka internationellt med, då vill jag ha Elvis Costello.