ANNONS

Låtsades sova – ska ha tafsat på kvinnor

sexuellt ofredande buss sollentuna
Mannen satte sig bredvid flickan på pendeltåget. Sen ska han ha rört hennes lår.
Mannen sjönk ihop och låtsades sova. Därefter kände kvinnorna en hand på låret.
ANNONS

En man i 40-årsåldern åtalas för sexuellt ofredande mot två kvinnor i kollektivtrafiken. I juli 2017 ska han ha ofredat en kvinna på en buss i Sollentuna vid sextiden på kvällen.

Mannen klev ombord på bussen och satte sig bredvid kvinnan. Efter en stund kände kvinnan att en hand smekte hennes lår. Hon vände sig om mot mannens som låtsades sova men tog bort handen.

Efter stund kände hon återigen en hand på låret. Kvinnan blänger på honom och går och sätter sig på en annan plats på bussen. Då två efterföljande dagarna ska mannen ha åkt med samma buss och satt sig bredvid kvinnan, utan att något brott begicks.

Stirrade på flickan innan han närmade sig

Mannen satte sig bredvid flickan på pendeltåget. Sen ska han ha rört hennes lår. Foto: Polisen

Mannen satte sig bredvid flickan på pendeltåget. Sen ska han ha rört hennes lår. Foto: Polisen

Dagen efter att brottet ska ha begåtts på bussen i Sollentuna misstänks mannen för att ha ofredat en flicka i yngre tonåren på ett pendeltåg i Huddinge. Händelsen ska inträffat på eftermiddagen mellan Skogås och Trångsund.

Först satte sig mannen flera platser i från henne men hon märkte att han stirrade på henne och blev rädd. Sen resten han sig upp och hon trodde att han skulle gå av tåget.

ANNONS

Mannen ska då ha satt sig bredvid flickan och lagt handen på sätet bredvid henne och sjönk ihop som om han skulle sova. Därefter ska han långsamt ha närmat sig hennes lår med handen och till slut lagt handen på hennes bara lår precis nedanför kjolkanten.

Flickan ska då ha gått därifrån och klivit av pendeltåget. På stationen möttes hon av en polispatrull som tog upp anmälan.

Chockades av händelsen

Kvinnorna berättar i förhör att det upplevts som obehagligt och kränkande, att det inte har rått någon tvivel om att mannen agerat i sexuellt syfte eftersom han utsatt dem för upprepade smekningar. Den yngre flickan ska ha blivit chockad och börjat gråta så fort hon klev av tåget.

Mannen har förnekat båda händelserna i förhör med polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.