ANNONS

Lättare att bada – nu finns ramp vid sjön

En ramp kan för många vara skillnaden mellan att bara se på – eller ta ett dopp.
En ramp kan för många vara skillnaden mellan att bara se på – eller ta ett dopp.
Rampen leder ut i vattnet vid Trekantens badplats.
Rampen leder ut i vattnet vid Trekantens badplats.
Nu har badplatsen vid Trekanten blivit tillgänglig för betydligt fler.
– Det känns jättebra att rampen är på plats nu, säger Anders Nordmark, ordförande i rådet för funktionshinderfrågor i Hägersten-Liljeholmen.
ANNONS

Sommaren är här, och många badsugna lockas till badplatserna i Hägersten-Liljeholmen. Men för många kan det av olika skäl vara svårt att ta sig ner i vattnet.

Vid Trekantens strandbad har nu stadsdelen satsat på en ramp, som går ner i vattnet från stranden och gör badet tillgängligt för fler.

– Rampen vid Trekantsbadet underlättar för dem som av olika anledningar har svårt att komma ner i vattnet. Det gäller rullstolsburna, personer som använder rollator eller bara har svårt att gå där det är lerigt. En ramp kan vara enda möjligheten att kunna bada i en sjö, säger Anders Nordmark, ordförande i rådet för funktionshinderfrågor, i ett pressmeddelande.

Rådet fick idén från Södermalm som har en ramp vid Tantobadet, stadsdelsnämnden nappade och nu finns den alltså på plats vid Trekantsbadet.

En ramp kan vara enda möjligheten att bada i en sjö

Anders Nordmark

– Det var ett bra initiativ från rådet för funktionshinderfrågor, som jag är glad att vi kunnat förverkliga lagom till badsäsongen, säger Jessica Jormtun (MP) ordförande i stadsdelsnämnden. 

ANNONS