Lättnad och lycka på 4H-gården

4Hgården i Vallentuna får vara kvar.
Nova Lidberg, Hanna Pettersson och Hedda Sandelius är lättade och glada.
Lättnaden på 4H-gården är stor efter beskedet att verksamheten får vara kvar.
– Jag bara skrek när jag fick veta det, säger Hedda Sandelius, ordförande i 4H-klubben.

Hon satt på tunnelbanan när hon fick veta att framtiden för 4H-gården i Vallentuna nu är säkrad.

– Jag blev så otroligt glad, säger hon.

En stund senare var hon och de andra ungdomsledarna där för att krama om varandra tillsammans med personalen och Kaisa Karlsson från 4H i Stockholms län. Lyckan och lättnaden var stor över att det löste sig i elfte timmen. Nu kan de anställda vara kvar och planerna på att flytta djuren till andra 4H-gårdar kan skrinläggas. Det skulle i så fall ha skett till nyår.

Carola Liljekvist är anställd som gårdsassistent. Under de veckor som gått sedan 4H i Stockholms län hastigt tvingades fatta beslut om att lägga ner visningsverksamheten har hon och de andra på gården hoppats att nedläggningen i bästa fall skulle innebära en omstart. Men hon har ändå varit inställd på en stängning fram till dess.

– Vi trodde kanske att det skulle ha löst sig till sommaren. Jag kunde knappt fatta det här först men nu börjar det sjunka in, säger hon några timmar efter glädjebeskedet.

4Hgården i Vallentuna får vara kvar.

Värmlandsfåren Daisy och Drömma med Carola Liljekvist.

I morgon blir det fest med ridande luciatåg på gården. Att det skulle bli en avskedsceremoni var bestämt sedan tidigare. Men nu blir får barn, föräldrar, ledare och personal fira i stället.

Och djuren får vara kvar.

4Hgården i Vallentuna får vara kvar.

Getterna Lilja och Linnea får stanna i ladugården.