Ledin bjöd in till sångstund på sitt musikslott

Nu finns ett nytt karaokehak i Hässelby – på slottet.

Mitt i var med när slottsägaren Tomas Ledin invigde det nya musikrummet i orangeriet.

Orangeriets bar är tillägnad Sensuella Isabella och på väggarna hänger tidningsurklipp från konserter. I ett hörn står Tomas Ledin i fullfigur – i kartong.

Men i dag ska vi ska träffa the real deal. Slottets ena ägare Tomas Ledin är med på pressvisningen av den nya satsningen på slottet – en ”Music lounge” som man kan boka enskilt och tävla i sång eller spela in en låt.

En gammal skrubb har förvandlats till ett mysigt krypin med elgitarrer på väggarna och en liten fåtöljgrupp under den megastora discokulan i taket.

I musikrummet finns också två karaokebås. Två personer kan samtidigt sjunga en låt i var sitt bås. Poäng får man när man träffar rätt ton, likt tv-spelet Singstar. Till skillnad från den klassiska karaoketraditionen sjunger man alltså inte inför sina vänner, utan det här är något för den blyga sångfågeln.

Jag är redo för att testa, men på ett villkor– att få utmana Tomas Ledin. Men när jag ställer frågan så skakar han på huvudet och skrattar.

Men så lätt kommer han inte undan och till slut står vi i ett av karaokebåsen och jag har valt en av de endast tjugo låtarna som bjuds. Efter de första takterna av ”Just nu” kommer nervositeten–hur går versen nu igen? Det är tur att originalkällan står bredvid och kan nynna med.

Sedan till nästa problem – var ska jag fokusera? Jag växlar mellan att vrida huvudet ner mot texten på skärmen på bordet, upp mot mikrofonen och på Ledin. Visst hade det varit enklare om skärmen suttit på väggen? När refrängen kommer blir det enklare, det här kan man: ”Just nu, vill jag leva, just nu!”

– Det bara rasslar in poäng nu! uppmuntrar Ledin.

Snart tystnar musiken för att använda hans egna ord. High score! Men det är klart, det var ju jag, och Tomas Ledin på ett hörn, som fick inviga tävlingen.

Fakta

Fler karaokeställen i västerort

Råcksta krog på Multrågatan 54 har karaoke på fredagar och lördagar mellan 22-01.

Grimsta krog på Grimstagatan 69 har karaokefredagar mellan klockan 20 och 23.

Shalimar på Drottningholmsvägen 322 i Abrahamsberg har karaoke varje fredag och lördag mellan 20 och 01.

Fakta

Hesselby slotts "Music lounge"

Vad: Vi testar Hesselby slotts nya karaokebås.

Testare: Matilda

Tid: Torsdag 4 februari klockan 15.30

Mysfaktor: 5/5

Tillgänglighet: 2/5

Låtutbud: 1/5

Lyx: 5/5