Ledin: Glädjande att de vill fira på slottet

Tomas Ledin
Tomas Ledin vill också ha tillbaka nationaldagsfirandet till slottet
Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i att Gunnar Würtz (L) börjat lobba för att få tillbaka nationaldagsfirandet till Hesselby slott. Och det är inte delägaren Tomas Ledin emot, visar det sig när Mitt i ringer upp honom.
– Det är glädjande att många vill fira hos oss på slottet, säger Tomas Ledin om engagemanget.

Efter en flerårig tradition att fira nationaldagen vid slottet valde stadsdelsförvaltningen förra året att arrangera sitt firande på Vällingby torg i stället, något som upprörde många.

Som Lokaltidningen Mitt i berättade förra veckan har Hässelbybon Gunnar Würtz (L) på privat och ideellt initiativ börjat bilda opinion för att få tillbaka firandet till slottet. Och många har reagerat på sociala medier – några tycker att Vällingby torg är bättre för tillgänglighetens skull, men det finns ett intresse bland många invånarna att få ha picknick på slottsägorna på nationaldagen.

LÄS MER: Han vill ta tillbaka firandet till slottet

Men besluten ligger i slottsägarnas och stadsdelsförvaltningens händer. Stadsdelsdirektören berättar att man ännu inte beslutat var firandet ska äga rum i år. Men Tomas Ledin är positiv till ett firande på slottet och välkomnar stadsdelen att ha firandet där.

– Det är glädjande att många vill fira hos oss på slottet, säger Tomas Ledin.

Det kan i så fall bli den enda stora tillställningen på ”musikslottet” i år.

Under flera år har slottet arrangerat Stockholm Folk Festival på ägorna. Men förra året blev det inget.

– Festivalen har gått med förlust, säger Tomas Ledin.

LÄS MER: Ingen festival på slottet sommaren 2016

Nu är det klart att det inte blir någon festival i år heller. Det blir inte heller någon Kammarmusikfestival, som slottet arrangerade för första gången förra året.

LÄS MER: Se Tomas Ledin sjunga karaoke med Mitt i:s reporter på slottet