ANNONS

Legoliga gjorde fräckt tillslag – stal butikens enda Bugatti

Lego, stöld, Mall of Scandinavia
Legobilen Bugatti Chiron kostar knappt 4 000 kronor. Originalet av den franska sportbilen går loss för minst 27 miljoner kronor.
Flera personer samarbetade och lyckades stjäla en riktig värstingbil. Efter stölden från Legos butik har en 40-årig man nu åtalats.
ANNONS

En kväll förra veckan kom en handfull personer in i Legos butik i Westfield Mall of Scandinavia. De gick mot en dyrgrip i sortimentet – en Legoversion av supersportbilen Bugatti Chiron i skala 1:8.

Butikspersonalen har berättat för polisen att de hade uppsikt över Bugattin, men i ett obevakat ögonblick lyckades personerna ändå försvinna med bilen. Kort senare kunde en 40-årig man gripas i närheten, med Legokartongen i famnen. Butiken fick tillbaka bilen, som var det enda exemplar man hade framme på hyllorna just på grund av den höga stöldrisken.

Åtal efter stölden

Nu har bitarna fallit på plats i utredningen och mannen åtalas misstänkt för stöld alternativt häleri. Rättegång hålls inom kort. Åklagarens bevisning bygger bland annat på vittnesuppgifter och övervakningsfilm

Mannen nekar till brott. Han dömdes så sent som i fjol till böter för en stöld från en annan butik i samma köpcentrum.