ANNONS

Leklatser föreslås till Kistahöjden

Bostadsrättsföreningarna Tallkronan och Kistalunden vill ge barnen tryggare platser att leka på.
ANNONS

Sjumannafotbollsplan, plaskdamm och lekplats med linbana, det är några av sakerna Tallkronan och Kistalunden vill tillföra Kistahöjden.

Enligt bostadsrättsföreningarna har området Kistahöjden inte tillräckligt mycket lekplatser i förhållande till hur många barn som bor där. Bristen på bra platser att leka på för barnen i området menar föreningarna är ett angeläget problem.

Därför har de nu gemensamt föreslagit att nya lekplatser anläggs i området.

Föreningarna menar att barnen i området dagligen utsätts för livsfara eftersom de söker sig ut i skogen och på trafikerade gator när de inte har någon plats att leka på.

– Framför allt skulle nya lekplatser tillföra en bättre tillvaro för våra barn. Just nu leker de på gatorna och det är bara en tidsfråga innan det händer något, säger Tallkronans ordförande Edib Halilovic.

Föreningarna föreslår att området bör utökas med minst tre olika lekplatser. Då kan alla barn, oavsett ålder, hitta någonstans att roa sig.

– Det är en viktig plats för social samvaro också. Det är nytt område och en lekplats skulle kunna vara ett viktigt ställe för grannar att knyta nya kontakter på, säger Edib Halilovic.

Föreningarna kräver att Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning agerar snabbt för att komma till rätta med det akuta behovet.

Det är en viktig plats för social samvaro också.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.