Lekpark får toppbetyg

Mikael Spång och sonen Johannes Nilsson, 4 år, premiärlekte i Drakenbergsparken. ”Den är jättebra. Jag kommer att vara här varje dag.” säger Johannes.
Mikael Spång och sonen Johannes Nilsson, 4 år, premiärlekte i Drakenbergsparken. ”Den är jättebra. Jag kommer att vara här varje dag.” säger Johannes.
I fredags öppnade Drakenbergsparken igen efter att ha varit stängd ett år för renovering. Många barnfamiljer hade kommit till parken för att premiärleka – och betygen blev goda.

Projektet med att renovera Drakenbergsparken inleddes redan hösten 2013. Det senaste året har parken varit helt stängd för renovering.

Men i fredags öppnade den igen, och fylldes snabbt med många förväntansfulla besökare.

– Den är jättebra. Jag kommer att vara här varje dag, säger 4-åriga Johannes Nilsson som premiärlekte i den nya klätterställningen med pappa Mikael Spång.

Den nya parken fick goda betyg även från pappa.

– Överlag tycker jag att den är jättebra. Vi flyttade hit precis när parken stängde för renovering så den har varit väldigt efterlängtad, säger Mikael Spång.

Markus Westman och barnen Elias och Samuel passade också på att premiärleka under fredagsförmiddagen.

– Det är mycket bättre material nu. Jag tycker att det är roligt att de har behållit draken också, säger Markus.

Ida Einarsson och Mette Gunnarsson besökte också parken tillsammans med sina barn. De tyckte dock att det var lite tråkigt att det inte fanns så mycket för de yngre barnen.

– Det har verkligen blivit ett jättelyft och vi har längtat efter att den ska öppna. Men det är lite tråkigt att den nya lekställningen inte riktigt passar för de mindre barnen, säger Ida.

Nästan hela lekparken har bytts ut under renoveringen. Det har lagts en gummibeläggning över hela parken, och det enda som egentligen är kvar är den karaktäristiska draken – som nu också sprutar vatten.

– Gamla och slitna redskap har tagits bort och ersatts med nya. Gummibeläggningen är för att göra det så leksäkert så möjligt, säger Christina Bengtsson som är anläggningsingenjör.

Under måndagen invigdes parken officiellt av Stockholms stad.