Leksaker, bilar och husdjur – flera öppnar nytt i Vällingby C

Fem nya butiker och matställen öppnar i Vällingby centrum.
Fem nya butiker och matställen öppnar i Vällingby centrum.
Leksaker, husdjursprylar, glasögon, exotisk mat – och bilar.
Det är en blandad mix som fem nya aktörer i Vällingby centrum erbjuder shoppare och matsugna.

Newsec, som förvaltar Vällingby centrum, har tecknat avtal med fem nya aktörer som öppnar sina butiker och restauranger under maj, juni och augusti.

Bilhall och leksaker

Vällingby centrum blir nu platsen för landets första Volkswagen City Store.

– Nordvästra Stockholm är för oss en ”vit fläck” på kartan, då vi ännu inte är verksamma i den delen av Stockholm. Vällingby Centrum känns därför som en ideal placering för vår etablering, säger Johan Karlson, märkeschef för VW Stockholm, i ett pressmeddelande.

För dem som söker mindre leksaker än bilar öppnar Lekia efter sommaren en ny butik. Det sker i samma lokaler som tidigare hyste en BR-butik.

Poké bowl-krog växer

Re:bel Kitchen öppnade sin Poké bowl-restaurang i Vällingby redan 2016, men byter nu till större lokaler. Den nya restaurangen kommer att ha cirka 60 platser, jämfört med 20 hittills.

– Det känns kul att vår mat uppskattas så mycket att vi får möjligheten att växla upp till en större lokal, säger stjärnkrögaren Erik Videgård, i ett pressmeddelande.

Han är delägare i Re:bel Kitchen, som fyller matskålarna med smaker från bland annat Asien, Nordamerika, Mellanöstern och Sydamerika.

Optiker och Arken Zoo

Utöver det får Vällingby centrum en ny optiker i form av Backmans Optik. Företaget beskriver sig som Vällingbys enda fristående optiker, och säger sig erbjuda ett sortiment som inte finns hos de stora kedjorna.

I maj öppnar dessutom Arken Zoo, som beskrivs som en del Nordens största husdjurskoncept, en butik i Vällingby centrum.

Nyetableringarna visar att det blåser positiva vindar kring Vällingby centrum, enligt uthyraren Nina Sundberg på Newsec.

– Det visar att den klassiska ABC staden lever än idag och att Vällingby Centrums läge nära bostäder, service och arbetstillfällen fungerar.