Leveranser kommer inte fram – äldre utan mat

I snart två dagar har kommunens leverantör av dagligvaror till hemtjänsten inte kunnat leverera på grund av snöovädret. Nu uppmanas personal i hemtjänsten att hjälpa äldre med inköp.

Mathem.se är Värmdö kommuns leverantör av dagligvaror till hemtjänsten. Men de senaste två dagarna har de inte kunnat leverera maten till alla kunder. Anledningen är att bilarna inte kommer fram efter onsdagens tunga snöfall.

”Bästa kund. Vissa områden är fortfarande svåra att nå pga vädret. Vi ber dig därför ha överseende om just ditt område är tillfälligt stängt för leveranser imorgon. Återkom gärna lite senare – vi öppnar upp område för område när vi kan” skriver företaget på sin hemsida.

LÄS MER: Snökaosets hjältar

Enligt kommunen jobbar Mathem på att alla ska kunna få sin leverans och hemtjänstens kunder är prioriterade. För de äldre som inte fått sin leverans kan hemtjänsten göra stödinköp.
– Vi har kontakt med de kunder som har drabbats men om man behöver ska kan man ringa oss så handlar vi och ser till att alla klarar sig, säger Mona Asplund, enhetschef inom Gustavsbergs och Ingarös hemtjänst.

Enligt henne skulle de försenade veckoleveranserna komma under torsdagen. Nu ser även det mörkt ut.
– Men nu säger de att de ska leverera på fredag, säger Mona Asplund.

LÄS MER: Gustavsbergsgymnasiet håller stängt