ANNONS

Liberaler trotsar M – begär höjda anslag till Helleborus-elever

Helleborus/Bilow (L)
Liberalerna i Österåker vill återställa stödet till elever med olika former av autism eller andra funktionsnedsättningar. 
Liberalerna i Österåker går emot moderaterna och kräver att stödet till elever med särskilda behov på Helleborusskolan återställs.
– Skolan riskerar att gå i konkurs och det inte okej. Vi tycker att skolan ska finnas kvar, säger Peter Bilow (L).
ANNONS

Det är inte bara föräldrar och oppositionen som reagerat på det minskade stödet till eleverna på Helleborusskolan i Åkersberga. Nu ryter även Liberalerna till och kräver att stödet till barn med omfattande behov återställs till samma nivå som tidigare.

– Vi vill att de ser över alla ansökningar en gång till och att de gör individuella bedömningar av eleverna, säger Peter Bilow (L), vice ordförande i för- och grundskolenämnden.

– Skolan riskerar att gå i konkurs och det inte okej. Vi tycker att skolan ska finnas kvar.

M är nog ensamt i ett hörn, men de har möjlighet att ändra sig

Peter Bilow (L)

För två veckor sedan kunde Mitt i berätta att kommunen plötsligt sänkt stödet till i princip alla Österåkerselever på skolan – 113 av 115 – och dessutom dragit in allt extra stöd på fritids.

Kommunen drog in stöd till utsatta elever. Skolan: ”Vi är lurade”

I ett pressutskick skriver Liberalerna att man länge arbetat för att Helleborus skulle starta en resursskola i Österåker och att behovet sedan, när skolan öppnade 2017, visade sig större än man tidigare trott.

”Kommunen behöver det här alternativet av resursskola när den vanliga hemskolan inte lyckas tillgodose elevens mer omfattade stöd” skriver L och begär att tilläggsbeloppet anpassas efter antalet barn, ”och det omgående”.

ANNONS

Har ni stöd av andra partier i alliansen?

– KD och C och vi tycker att det ska höjas tillbaka, att de får mer pengar. Så M är nog ensamt i ett hörn, men de har möjlighet att ändra sig, säger Peter Bilow .

 

ANNONS