ANNONS

Liberalerna: låt arbetslösa och studenter snöröja

snö lidingö insnöad snökaos
Snökaoset lamslog stockholm förra veckan.
Låt arbetslösa och studenter tjäna en hacka på snöröjning vid hårt snöfall.
Det föreslår Liberalerna i en skrivelse till trafiknämnden.
ANNONS

Snökaoset lamslog Stockholm förra veckan och kritik har lyfts kring huruvida trafikkontoret varit tillräckligt förberedda eller ej. I en skrivelse till trafiknämnden föreslår nu Liberalerna att Stockholm i framtiden ska kunna erbjuda så kallade ”blixtjobb” till arbetslösa och studenter vid hårt snöfall.

– Det skulle kunna handla om att när det kommer mycket snö, så kan man anmäla sig för att jobba några timmar eller dagar med att till exempel skotta rent kring busshållplatser, på gångbanor eller hjälpa till att skotta fram bilar som fastnat. Det kan passa till exempel studenter som vill tjäna en hacka, säger Patrik Silverudd (L) ledamot i trafiknämnden.

”Det skulle framför allt kunna röra sig om enklare snöröjningsuppdrag, så som att skotta en gångväg eller busshållplats, hjälpa till att skotta fram bilar som fastnat och vara behjälplig där det behövs.” skriver partiet i sin skrivelse.

– Vi behöver stärka upp både krisledning och förmågan att snabbt mobilisera vid kraftiga snöfall, säger Patrik Silverudd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.