ANNONS

Liberalerna: Trappa upp båtavgifterna stegvis

Förbundssekreterare Anders Ekström är orolig att chockhöjning skulle slå ut båtlivet.
Förbundssekreterare Anders Ekström är orolig att chockhöjning skulle slå ut båtlivet.
Mitt i har tidigare berättat att de avgifter båtklubbarna betalar till staden kan fördubblas.
Nu föreslår Liberalerna att höjningen sker stegvis med 20 procent om året. L vill också att det ska utredas om förvaltningen haft bristande underhållsplaner.

ANNONS

Lokaltidningen Mitt i söderort berättade häromdagen att båtklubbarna riskerar att få chockhöjda avgifter. De avgifter som klubbarna betalar till staden kan komma att höjas med hundra procent.

– Det är en makaber höjning som riskerar att slå ut båtlivet, säger Anders Ekström, förbundssekreterare i Saltsjön-Mälarens båtförbund.

Båtklubbar hotas av chockhöjda avgifter

Motiveringen till chockhöjningen är att de 91 hamnanläggningar som Stockholms stad äger är i dåligt skick. Stadens egen inventering visar att underhållet är kraftigt eftersatt och i många fall direkt akut. Att åtgärda alla brister beräknas kosta 187 miljoner kronor de kommande tio åren.

L vill att frågan utreds mer

Saltsjön-Mälarens båtförbund har skrivit till politikerna och menar att staden har ett eget ansvar för det dåliga underhållet.

– Staden har misskött sin egendom, och bara underhållit det mest akuta. Därför är det fel att vi ska stå för hela underhållskostnaden. Staden måste vara med och ta sitt ansvar, säger Sören Löfgren vice förbundsordförande.

Liberalerna har reagerat på det här och förslår att förvaltningen utreder om hela kostnaden för det underhåll som nu akut behöver genomföras ska ligga på båtklubbarna om staden haft bristande underhållsplaner. L vill också att möjligheten att höja avgifterna stegvis utreds. Ett förslag är att under en femårsperiod öka kostnaderna med 20 procent per år.

Idrottsnämnden ska ta ställning i ärendet ikväll. L föreslås att ärendet återremitteras.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.