Liberalerna kräver Awad Hersis (MP) avgång

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd. och gruppledare.
Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd. och gruppledare.
Efter Mitt i:s granskning: Liberalerna i Stockholm stad kräver att Awads Hersi (MP) avgår.

– Jag kan inte se något annat än att Awad Hersi nu måste avgå från sin post, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Efter Mitt i:s granskning där ett stort antal anställda och före detta anställda på Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning berättat Awad Hersi ska ha utövat påtryckningar på tjänstemän som arbetet med försörjningsstöd, strukit negativa stycken i beslutsunderlag – och orsakat flera avhopp bland chefer och anställda, kräver nu Liberalerna i Stockholm stad kräver att han avgår.

– Bilden som framkommer i granskningen är inte ny för oss, våra representanter har under en längre tid blivit kontaktade av medborgare och tjänstemän och varit väldigt bekymrade över detta och berättat att allt inte stått rätt till, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

Hon vill nu att Karin Wanngård (S) finansborgarråd tillsätter en utredning.

– Hon måste nu ta sitt ansvar och tillsätta en utredning för att se vilka misstag som har begåtts. Som ansvarig för finansroteln är hon ansvarig för stadsdelsnämnderna. Hon måste nu agera så att en fungerande ledning kommer på plats. Jag kan inte se något annat än att Awad Hersi nu måste avgå från sin post.

Läs mer: Kritik från egna majoriteten: ”Han kör en one-man-show”

Läs mer: Awad Hersi: ”Jag tar till mig kritiken”