ANNONS

Liberalerna ber om ursäkt för höjda arvodesförslag

Amelie Tarschys Ingre Liberalerna. utanför Lidingö stadshus.
Liberalernas medlemsförening uttalar stöd för Amelie Tarschys Ingre genom arvodeshärvan.
Nu avslöjar Liberalerna spelet bakom majoritetens arvodesförslag. Partiet ska ha varit kritiska från början och ber nu lidingöborna om ursäkt för förslaget.
ANNONS

Liberalerna på Lidingö var kritiska till nivåerna i arvodesförslaget redan fån början. Nu ber lidingöliberalernas partiförening lidingöborna om ursäkt för förslaget.

”Vi vill härmed uttrycka vår uppriktiga ursäkt för det förslag som vi, tillsammans med övriga majoritetspartier, presenterat för lidingöborna”, skriver de i ett pressmeddelande på torsdagen.

Förstår lidingöbornas kritik

Det var på Liberalernas föreningsmöte på onsdagskvällen som ursäkten formulerades. På medlemsmötet uttalades också  enhälligt stöd för Amelie Tarschys Ingre som under kvällen formellt valts till Liberalernas kommunalråd.

Mitt i träffar Amelie Tarschys Ingre dagen efter beslutet.

Kan du förstå kritiken mot arvodesförslaget?

– Det är klart jag gör! Det här blev inte bra. Därför backade vi tidigt i processen, säger hon.

Mitt i skulle egentligen har träffat hela majoriteten; Daniel Källenfors, Brigitta Sköld, Carl Johan Schiller och Amelie Tarschys Ingre.

Men Carl Johan Schiller anmäler förhinder och Daniel Källenfors och Birgitta Sköld dyler inte upp.

Förutsåg starka reaktioner

Liberalernas partiförening ger nu också sin syn på spelet bakom kulisserna som ledde fram till arvodesförslaget.

Efter valet förlorade  M, LP och KD sin majoritet i kommunfullmäktige på Lidingö och förhandlingar om en ny koalition påbörjades.  

Fyra personer från liberalerna deltog i förhandlingarna. Redan då fanns den nya arvodesmodellen med. Liberalerna, både förhandlingsdelegationen och medlemmarna, var kritiska till nivån på arvodeshöjningarna. I förhandlingarna fick de dock inget gehör för det och var till slut ändå redo att gå med på ett majoritetsprogram där förslaget till arvoden fanns kvar.

Amelie Tarschys Ingre säger att de hade förutsett negativa reaktioner på förslaget. Men inte att de skulle bli så omfattande.

Fritidspolitiker behöver lyftas

Liberalerna hävdar dock att en översyn av arvoden till politiker på Lidingö behöver ses över. Men då handlar det främst om fritidspolitiker som tar stort ansvar och idag är lågt arvoderade, som olika nämndordföranden.

Nu ska alla partier på Lidingö gemensamt diskutera arvodesfrågan.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.