Min lokala hjälte

Liberalerna vill rösta om Liljeholmsbadets framtid

Liljeholmsbadet stängs av säkerhetsskäl då badet är i för dåligt skick.
Liljeholmsbadet stängs av säkerhetsskäl då badet är i för dåligt skick.
Liljeholmsbadet är farligt för besökarna och fastighetskontoret stänger simhallen direkt. Nu kräver Liberalerna en politisk omröstning om badets framtid.

Mitt i kunde tidigare under dagen berätta att fastighetskontoret med omedelbar verkan stänger Liljeholmsbadet då en utredning har visat att badet är extremt slitet och en fara för besökarna enligt kontoret.

Nu vill Liberalerna i stadshuset se en till grundlig utredning av vad det skulle kosta att renovera eller bygga om badet. Partiet menar att frågan om badets framtid måste avgöras politiskt.

– Att självsvåldigt lägga ner en sån här verksamhet utan att utreda alternativen och utan att fatta ett demokratiskt beslut kring det är helt oacceptabelt. Frågan om Liljeholmsbadets framtid måste förstås utredas noga, i en utredning där också kostnaderna för ett nytt bad på samma plats belyses, säger Richard Bengtsson (L), vice ordförande i fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

Jan Valeskog (S), ordförande i fastighetsnämnden, skriver i ett mejl till Mitt i:

– Utredningen visar tyvärr att badet måste stängas av säkerhetsskäl, vi kan inte riskera människors liv och hälsa. Det är märkligt att Liberalerna vill votera om en sådan sak.

Enligt Valeskog kommer politikerna i nämnden nu inom kort att få en redovisning av det allvarliga läget.

– Och sedan kommer vi begära att få en utredning om kostnaderna för att renovera anläggningen, om det ens är möjligt, alternativt vad kostnaderna är för att bygga upp en ny anläggning. Med sådant underlag får vi sedan ta ställning till om ett bad på denna plats bör och kan prioriteras.