M på Lidingö får ny ordförande

Lidingö stadshus. Lidingö. stadshus. politik
Moderaterna på Lidingö får ny föreningsstyrelse.
Anna-Carin Pehrson (M), har valts till ordförande för moderaterna på Lidingö.
- Europaparlamentsvalet kommer vara en av höjdpunkterna under året, säger hon i ett pressmeddelande.

På Lidingömoderaternas årsmöte som hölls i söndags valdes Anna-Carin Pehrson till ny ordförande i partiets lokalförening.

Hon är utbildad till beteendevetare och har haft regeringsuppdrag kring skolutveckling och har även arbetet som kurator och skolledare.

Siktar mot Bryssel

Politiskt har hon tidigare varit aktiv i det lokala partiet Lidingöpartiet och inom Moderaterna på Kungsholmen.

– Jag är stolt och tacksam för förtroendet att leda Moderaterna på Lidingö under år 2019. Europaparlamentsvalet kommer vara en av höjdpunkterna under året och arbetet med att så många moderater som möjligt ska åka till Bryssel kommer vara styrelsens viktigaste uppgift under året, säger den nyvalda ordföranden Anna-Carin Pehrson (M) säger hon i en kommentar.

Splittring efter arvodesskandalen

Övriga personer som valdes till moderaternas nya styrelse var: Christel Söderberg, vice ordförande,  Maria Ragnarsson, Hans Barje, Claes Ekström, Pål Jebsen, Samir Taha, Patrik Björklund, Christer Åkerhielm och Mikael Ahlborg, ledamöter.

Styrelsen ska nu leda en lokal partiförening i ett parti som under slutet av förra året präglades av intre splittring på grund av hanteringen av arvodesskandalen i slutet av förra året.