ANNONS

Från Youtube till tv-rutan

Lidingögruppen De vet du, bestående av Johan Gunterberg, DJ Hunk, Christopher Martland och Tor, är aktuella med ett än så länge hemligt projekt med TV4.
Lidingögruppen De vet du, bestående av Johan Gunterberg, DJ Hunk, Christopher Martland och Tor, är aktuella med ett än så länge hemligt projekt med TV4.
Lidingöbandet De vet du har gjort succé på Youtube med sina humorfyllda musikvideor.

Efter att ha skrivit kontrakt med TV4 kommer de att synas mer i rutan framöver.

– Det är kul, vi har alltid velat jobba mer med tv, säger Johan Gunterberg.
ANNONS

Deras senaste singel ”Fy fan va stek” sålde dubbel platina och de har turnerat hela sommaren. Nu väntar nya, och än så länge hemliga,­ äventyr för gruppen.

De vet du har nämligen säkrat ett kontrakt med TV4.

– Nu tar vi time out från gig ett tag och jobbar med tv-grejer. Vi ska på möte om en hemlig grej med TV4 snart. TV4 fungerar lite som talangutvecklare för oss, med att fixa fram sponsorer och bättre avtal. I gengäld får de jobba med ett av Sveriges största musikband, säger Johan Gunterberg.

Är ni ett av Sveriges största band?

– Det ska man väl ändå kunna säga. Vi har sålt guld och platina på våra sista åtta singlar och var ett av Sveriges mest bokade band 2013. Sista året har vi varit mer restriktiva och tar inte längre alla spelningar vi får erbjudande om att göra. I somras fick vi vår största hit hittills vilket är roligt eftersom skojgrupper ofta tappar publiken, men vi ökar stadigt.

Ändå jobbar de bara 25 minuter i veckan, enligt Johans egen uppskattning.

– När vi gör en musikvideo tar det en dag och våra spelningar tar kanske en halvtimme, men utslaget på ett år blir det inte mer än 25 minuter i veckan. När vi gör en ny låt brukar vi skriva den på chatten­ och det tar typ en kvart.

Det låter som om ni skulle hinna­ göra en massa annat. Hur ser en vanlig­ arbetsdag ut?

– Vi brukar käka kebab och gymma lite då och då. Vi gillar att sova också och sen när vi blir sugna gör vi en hit. Det här är vårt jobb och vi behöver inte göra så mycket annat, säger Johan Gunterberg.

ANNONS
Fakta

Lidingöbandet firar fem år

Musik- och humorgruppen De vet du bildades 2010 av Lidingö­gänget Christopher Martland Ristic, Johan Gunterberg, Tor Wallin och DJ Hunk.

Deras musikvideor har setts i genomsnitt över en miljon gånger och gruppens Youtube­kanal har 115 000 prenumeranter.

I somras skrev gruppen kontrakt med TV4 och nyligen syntes Johan och Christopher i kanalens nya tv-satsning ”Spring”.

Källa: De vet du

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.