ANNONS

”Klart motiverat av polisen”

Fredrik Ehrström, gruppchef för trafikinsatsen, mäter bilarnas hastighet.
Fredrik Ehrström, gruppchef för trafikinsatsen, mäter bilarnas hastighet.
Att sex av tio förare blev av med sitt körkort efter hastighetskontrollen på Stockbyvägen tycker kommunpolisen Tomas Lundgren tyder på att det verkligen finns ett behov av att göra kontroller.
ANNONS

– Det rör sig ju om rejäla fortkörningar där flera förare fått sitt körkort omhändertaget. Det är klart motiverat av polisen att genomföra sådana kontroller, vilket även utfallet visar på, säger han.

Det är förstås inte bara på Stockbyvägen bilister kör för fort, men Tomas Lundgren håller med om att det är ett utsatt område.

– Hastigheten på platsen är satt utifrån platsens förutsättningar och att bryta mot den gällande hastighetsbegränsningen är inte tillåtet, bortsett från de undantag som finns i lagstiftningen. Det är allvarligt med fortkörningar, i synnerhet på sådana här särskilt skyddsvärda platser som till exempel Stockbyvägen där det finns ett ridhus och där många barn och yngre passerar, säger Tomas Lundgren.

Andra sådana extra skyddsvärda platser är vägar där det till exempel är dålig sikt, vid skolor eller där personer med funktionshinder av något slag ofta rör sig.

– Sannolikt kan även konsekvensen av en inträffad olycka bli mer allvarlig, i synnerhet på sådana här platser. Jag önskar att bilister generellt var bättre på att hålla hastigheten, då skulle polisen kunna frigöra resurser till annat.

Polisen kommer att genomföra trafikkontroller på flera platser på Lidingö framöver.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.