ANNONS

Döda Lidingöbons kollega fruktar för sitt liv

Polisen spärrar av platsen på Lidingö där 57-åringen mördades den 5 juni.
Polisen spärrar av platsen på Lidingö där 57-åringen mördades den 5 juni.
Mordet på Lidingö förra veckan kan kopplas till skottlossningarna på Sandhamnsgatan, Gärdet, i mars.
Nu berättar en kollega till den mördade 57-årige Lidingöbon att attentatet på Gärdet var riktat mot honom – och att han fruktar för sitt liv.
– För någon dag sedan trodde jag att alla jag såg ville döda mig, säger han.
ANNONS

Tisdagen 5 juni mördades en 57-årig man på Lidingö. Tre män greps senare på Lidingöbron. Senare kom uppgifter i flera medier om att mordet eventuellt kan kopplas till en konflikt i Stockholms byggvärld.

Den mördade mannen jobbade på ett byggföretag där en kollega under våren har anmält flera allvarliga hot och våldsbrott.

Granat och flera skott

Kollegan till 57-åringen berättar för Mitt i att han hotats på sitt kontor av tre män, hans namnteckning ska ha förfalskats, en granat ska ha kastats mot hans föräldrars hem och två gånger i mars sköts det mot hans hem på Gärdet. Alla händelser har anmälts till polisen.

Mannen säger att han har varit på flykt under hela våren.

– Jag har inte varit på adressen jag är skriven på sedan dess, men jag vill inte gå in på detaljer var jag har varit, säger mannen på telefon.

Som en dålig film

Mannen beskriver situationen som en mardröm och fruktar för sitt eget liv efter kollegans död.

– Jag har blockerat hans död och inte tagit till mig det och måste försöka blocka ut allt. Det är som en dålig film och en mardröm som måste ta slut, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Jag lever inte ens, utan bygger upp en mur för att det inte ska bli en verklighet. För någon dag sedan när jag var ute och gick trodde jag att alla jag såg ville döda mig.

Vill inte kommentera samband

Polisen vill inte kommentera eventuella kopplingar mellan mordet och kollegans anmälningar. Men polisens utredare, Carola Petterson, har tidigare bekräftat för SVT Nyheter att man utreder huruvida det finns ett samband mellan händelserna.

Byggföretaget där den mördade 57-åringen arbetade tillsammans med kollegan är just nu en av parterna i en rättstvist som handlar om miljontals kronor. Företagets representanter menar att ett annat företag är skyldigt dem pengar i samband med ett bostadsprojekt. Det företaget menar i sin tur att det är motparten som är skyldig dem och flera underleverantörer pengar. Vilken betydelse den konflikten har vill inte polisen kommentera.

Polisen lägger också locket på om hur det går i utredningen av skotten på Gärdet och de andra polisanmälningarna som lämnats in i det fallet.

– Jag måste säga pass på allting när det gäller dessa utredningarna, säger Kjell Lindgren på polisens presstjänst.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.