Åtta av tio Lidingöbor kan cykla till jobbet på en halvtimme

Cykelpendling
För Lidingöbor går det fort att cykelpendla till jobbet, om man jobbar i stan.
Marparten av arbetande Lidingöbor skulle kunna cykla snabbt till jobbet. Men få gör det.
Det visar en ny rapport om Stockholmarnas cykelvanor.
– Att hela 70 procent kan cykla till jobbet på under 30 minuter visar att det går att göra stora vinster för samhället utan att individen förlorar i tid, säger cykelsamordnaren Ulf Eriksson.

Finns också där poddar finns, tex Podcaster, Acast eller Podbean.

Det är Region Stockholms cykelkansli som analyserat resvägen för alla arbetande stockholmare. Rapporten gjordes hösten och vintern 2018/2019.

Fyra av tio cyklar till jobbet på en kvart

För Lidingös del visade den att fyra av tio Lidingöbor kan cykla till jobbet på mindre än en kvart.

Ännu fler, åtta av tio skulle kunna cykla till jobbet på mindre än 30 minuter. Ändå är det bara runt 14 procent av de arbetande Lidngöborna som tar cykeln till jobbet.

Cykelkarta

På Lidingö kan de som bor i det gröna området cykla till centrala Stockholm på en kvart. De som bor i det gula på under 30 minuter och de som bor i det orange området på 45 minuter. Det visar Region Stockholms rapport.

Lidingöborna hör till de flitigaste cykelpendlarna – ändå är de få

Lidngöborna hör, tillsammans med Solnaborna, de som bor i Stockholms stad och Nacka, till dem som cyklarpendlar mest i länet. Sannolikt på grund av sina centrala lägen, konstaterar rapportförfattarna.

Sammantaget finns i hela länet en stor potential för ökad cykelpendling, eftersom länets centrala delar också är folkrika, menar de.

– Att hela 70 procent (av alla Stockholmare som undersökts i rapporten) kan cykla till jobbet på under 30 minuter visar att det går att göra stora vinster för samhället utan att individen förlorar i tid, säger Ulf Eriksson, cykelsamordnare på Region Stockholm.