ANNONS

Lidingöbor välkomnas hyra ut till nyanlända

"Som ännu ett sätt att få tag i bostäder, vill vi nu gärna hyra via privatpersoner och företagare", säger Lidingö stads fastighetschef Patrik Häggstrand.
"Som ännu ett sätt att få tag i bostäder, vill vi nu gärna hyra via privatpersoner och företagare", säger Lidingö stads fastighetschef Patrik Häggstrand.
Fler bostäder behövs till nyanlända som ska flytta till Lidingö. Nu vänder sig kommunen direkt till Lidingöbor som har ett rum, lägenhet eller hus över.
ANNONS

Som Mitt i tidigare rapporterat om ska Lidingö under 2016 kunna ta emot 171 flyktingar som har fått uppehållstillstånd. För att lösa boendefrågan har kommunen tagit kontakt med privata hyresvärdar. Man har även sett över de egna fastigheterna i Lidingöhem. Eventuella nybyggen och tillfälliga lösningar har också diskuterats.

Nu vänder sig Lidingö stad direkt till Lidingöborna för hjälp. Den som är intresserad av att hyra ut ett rum, en lägenhet, eller ett hus fyller i en intresseanmälan på kommunens webbplats. Ett kontrakt skrivs sedan med Lidingö stad, som i sin tur hyr ut bostaden. Hyran bestäms utifrån bostadens storlek, standard, ålder och läge.

– Vårt önskemål är att bostaden kan hyras ut under minst två år. Att ha ett varaktigt boende gör det lättare för både nyanlända vuxna och barn att etablera sig i samhället, säger fastighetschef Patrik Häggstrand i ett uttalande.

LÄS MER: Nya svenskar flyttar in till Lidingö

LÄS MER: Staden tvungen att ordna med boende

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.