ANNONS

Lidingöklubb är störst i Sverige

Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf på Lidingö.
Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf på Lidingö.
På tre år har intresset för Ekholmsnäs Golf Lidingö ökat explosionsartat. I juli värvades den 20 000:e medlemmen som ger klubben titeln Sveriges största golfklubb. Hemligheten är låga avgifter och effektiv service som lockar till sig yngre golfare.
ANNONS

Ekholmsnäs Golf Lidingö växer just nu lavinartat i antalet medlemmar. Sedan 2014 har klubben knutit till sig 18 000 nya golfare och passerade drömgränsen 20 000 medlemmar häromveckan.

Humana priser och snabb service anger ägaren och tidigare golfproffset Johan Mihkelson Ringqvist som en av förklaringarna bakom klubbens popularitet.

 – Framgången bygger till stor del på att vi tillhandahåller en produkt till lägre priser än vad många andra golfklubbar gör. Detta ger medlemmen en flexibilitet för sitt golfande. Dessutom är vi duktiga på att hantera den stora administrativa apparat som följer med att registrera medlemskapen och ta hand om alla frågor från alla medlemmar.

Lockar till sig yngre golfare

För att få gästspela på andra banor krävs i de flesta fall medlemskap i en golfklubb. Avgiften kan ibland ligga på flera tusenlappar per år som många yngre inte är villiga att betala. Därför har Ekholmsnäs Golf Lidingö valt strategin att erbjuda medlemskap för ett par hundrakronor i stället.

 – 90-talisterna och ännu yngre golfare vill ha möjligheten att spela på flera banor, då vill man inte lägga 5 000 kronor eller mer på ett medlemskap i en klubb. Utan man vill kunna sprida kostnaden på flera banor.

Kan bli hur stora som helst

Intäkterna från medlemsökning de senaste åren har bidragit till att man nu kan bygga ut anläggningen, med både ny driving range och närspelsområde för putt, chipp- och pitchträning

 – Prognosen är 25 000 medlemmar i år och alla våra tidigare prognoser har stämt. Vi har inget tak eller mål att bli x-antal stora. Vi vill att så många som möjligt ska bli medlemmar hos oss. 

Fakta

Om Ekholmsnäs Golf Lidingö

  • Har funnits sedan 2004 och ägs av före detta golfproffset Johan Mihkelson Ringqvist.
  • Är en 9-hålsbana med driving range och närspelsområde för putt-, chipp- och pitchträning.
  • För att gå en runda krävs lägst 54 i handicap och ett aktivt medlemskap i en golfklubb.
  • Är Sveriges största golfklubb med över 20 000 registrerade medlemmar.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.