ANNONS

Lidingöpolitiker lämnar Centerpartiet

Christer Mohlin, före detta Centerpartist.
Christer Mohlin, före detta Centerpartist.
Centerpartisten Christer Mohlin hoppar av partiet och blir politisk vilde i Lidingös kommunfullmäktige.
– Jag vill inte vara en del av ett parti med Annie Lööf i spetsen där taktiska politiska beslut verkar gå före alliansbygge, säger han.
ANNONS

Hur ser din politiska framtid ut nu?

– Jag är obunden men väljer att sitta kvar i kommunfullmäktige den här mandatperioden ut. Jag fick många personkryss i förra valet, över 200. Jag ville respektera detta förtroende och sitter därför kvar.

Och sedan?

– Jag tar en paus från partipolitiken, jag kandiderar inte för något parti. Men jag kommer att fortsätta som en fri debattör i sakfrågor. Förskola, utbildning, en varsam expansion av Lidingö samt försiktighet med skattemedel inom Lidingö stad är viktiga frågor för mig.

Handlar ditt avhopp om missnöje med Centerpartiet lokalt?

– Nej! Lidingöcentern är ett riktigt bra gäng. Och jag stöttar Patrik Buddgård. Jag har själv varit med och tagit fram politiken som bygger på transparens och faktabaserade beslut.

Varför har du hoppat av partiet?

– Jag inte vill vara en del av ett parti med Annie Lööf i spetsen där taktiska politiska beslut verkar gå före alliansbygget.

Handlar det om Annie Lööfs besked att man stöttar det rödgröna blockets lagförslag att öppna för att låta ensamkommande stanna i landet?

ANNONS

– Det var droppen när det gäller förtroendet för Annie Lööf, att en juristutbildad partiledare ställer sig över svenska rättsinstanser. Allmänt tycker jag att Centerpartiet på riksnivå numera står för nära det rödgröna blocket. Det försvårar för att skapa en duglig alliansregering efter valet.