ANNONS

Lidingös bibliotekarier tipsar om sommarböcker

Linnéa Andrée, Nike Hejlm och Paula Högström tipsar om böcker för alla åldrar.
Linnéa Andrée, Nike Hejlm och Paula Högström tipsar om böcker för alla åldrar.
Lata dagar i hängmattan kräver bra och spännande böcker. Här tipsar Lidingöbornas bibliotekarier om den bästa sommarläsningen.
ANNONS

Tre bibliotekarier från Lidingö bibliotek har slagit sina kloka huvuden ihop inför sommaren. Nu tipsar de om varsin bor, en för vuxna, en för unga och en för barn.

Spänningsdrivet om fasad som krackelerar

Små eldar överallt av Celeste Ng

Har du ångest över att säsong två av Big little lies snart är slut, fast den knappt hunnit börja? Här är ditt plåster på såret, och nästa roman Reese Witherspoon sätter tänderna i, i egenskap av tv-serieproducent. En perfekt bok för dig som inte vill bli sedd med en feel-good-bok, men som i ärlighetens namn bara vill läsa just lättplöjd känslolitteratur på sommarlovet.

Småstadsdrama i dramat som Reese Witherspoon ska producera.

Romanen utspelar sig i den Pleasantville-liknande förorten Shaker Heights i Ohio, dit bohemen Mia Warren flyttar med sin tonårsdotter Pearl. I takt med att Pearl blir nära vän med barnen i den perfekta familjen Richardson börjar den perfekta fasaden krackelera, och gamla sanningar kommer fram. Det är delvis rätt spänningsdrivet och samtidigt en fin berättelse om moderskärlek och ursprung.

Linnea Andrée

Sommarförälskelse och svartsjuka i sommarstugan

Sommarplåga av Hanna Jedvik

Alma har räknat ner dagarna till sommarlovet och sommarlivet med stugan i skärgården. Där finns sommarbästisen Mira. Sommarloven är alltid Alma och Mira för alltid. Alma är hemligt förälskad i Mira något hon bestämt sig för att berätta i sommar. Flitigt påhejad av kompisen Joppe.

Tonårsförälskelse med förvecklingar.

Alma har tänkt ut hur allt ska bli en perfekt sommar. Det är bara det att Mira inte är ensam denna sommar utan hon har Hampus med sig. Svartsjukan är ett faktum och Alma håller sig mest för sig själv. Kanske är inte allt vad det verkar vara. Drömmar, förväntan och besvikelse perfekt sommarlovsläsning. Boken finns på UNG-hyllan.

ANNONS
Paula Högström

Mysrysare på tåg med kanin som passagerare

Sagan om den underbara familjen Kanin och spöktåget av Jonna Björnstjerna

Jonna Björnstiernas nya bilderbok om den underbara familjen Kanin är lika ryslig och härlig som de fem tidigare böckerna i serien. Lillebror Kanin har hört talas om att det finns ett spöktåg som en gång för länge sedan drabbades av en förbannelse och därför är dömt att åka runt i tunnelbanan för evigt.

Vågar du gå ombord på spöktåget?

Självklart är tåget proppfullt med skrämmande spöken och självklart råkar lillebror Kanin hoppa på just det tåget när han är på väg hem en sen kväll. De detaljrika bilderna och den spännande historien gör att den här boken tål många omläsningar. Perfekt att mysrysa med på semesterresan. Passar för barn 3-6 år.

Nike Hjelm