Lidingös högsta politiker slutar innan valet

Anna Rheyneclaudes Kihlman.
Anna Rheyneclaudes Kihlman.
Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) har tidigare sagt att hon inte ställer upp för omval i kommunfullmäktige i valet 2018. Nu står det också klart att hon lämnar uppdraget som kommunstyrelsen ordförande redan i sommar.

I höstas meddelade Lidingös högsta politiker, Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), ordförande för kommunstyrelsen, att hon inte skulle ställa upp för omval till Lidingös kommunfullmäktige i valet 2018. Detta på grund av det dåliga samtalsklimatet som hon anser råda i partiet.

Nu står det även klart att hon lämnar sin ordförandepost i förtid. Den 31:e juli i år avgår hon, till Mitt i Lidingö skriver hon i ett mejl att hon vill ge sin efterträdare chansen att leda Lidingömoderaterna i valrörelsen inför valet.

–  För att ge min efterträdare möjlighet att vara frontperson i valrörelsen så känns det juste att gå tidigare än 31/12, skriver Kihlman.

Under de närmsta månaderna kommer den Moderata kommunfullmäktigegruppen att välja en ny ordförande för kommunstyrelsen. En av de som kan tänkas ta över är Daniel Källenfors, ordförande för den moderata föreningen på Lidingö och framröstad som förstanamn på Lidingömoderaternas lokala lista.

– Det är bra gjort och stiligt av Anna att lämna sin plats i förtid. Moderaterna kan då lättare för väljarna visa vår förnyelse redan innan valet. Det finns mycket positiv energi inför valet nu, skriver Daniel Källenfors (M) i ett mejl till Mitt i Lidingö.