MUF: ”Lidingös ungdomar behöver mötesplatser”

Erik Centerlind, omvald ordförande i MUF.
Erik Centerlind, omvald ordförande i MUF.
Lidingö centrum bör får fler butiker som passar en ung målgrupp, tycker MUF.
Lidingö centrum bör får fler butiker som passar en ung målgrupp, tycker MUF.
Moderata ungdomsförbundet vill se fler mötesplatser för unga på Lidingö. Butiker i centrum som lockar unga är ett önskemål.
– Kan vi inte utveckla ett centrum som lockar till sig våra ungdomar, så står vårt centrum inför stora utmaningar på sikt, säger Erik Centerlid, omvald ordförande, MUF.

Moderata ungdomsförbundet Lidingö höll årsmöte i fredags. Till ordförande valdes åter Erik Centerlind, 20 år. Till vice ordförande valdes Philip Hallberg, 14.

Årsmötet lyfte bland annat situationen i Larsberg.

– Vi har sett otryggheten växa sig stark i områden som exempelvis Larsberg de senaste månaderna, med ungdomsgäng som drabbar samman i slagsmål och ungdomar som löper risk att misshandlas när de uppehåller sig i dessa områden, säger Erik Centerlind i ett pressmeddelande. 

Större polisiär närvaro, lokala ordningsvakter och kameraövervakning är önskvärt för att öka tryggheten i området, menar förbundet.

Fler mötesplatser för unga och en satsning på mot en yngre målgrupp när Lidingö centrum byggs om står också på önskelistan.

– Högt eftertraktat vore fler nischade butiker i centrum, när det byggs ut, tillsammans med en bra och central bar med längre öppettider, säger Erik Centerlind.

Viktigt är att locka unga att både roa sig och handla på hemmaplan istället för på andra sidan bron, menar Centerlind.

– Kan vi inte utveckla ett centrum som lockar till sig våra ungdomar, så står vårt centrum inför stora utmaningar på sikt, säger han i ett pressmeddelande. 

Erik Centerlind står även som femte namn på Moderaternas lista till kommunfullmäktige.