ANNONS

Lidingöscouter drog till Schweiz

Bad i en alpsjö.
Bad i en alpsjö.
Internationellt lägerbål.
Internationellt lägerbål.
1 400 personer samlade runt ett lägerbål, vilda kor och nätter i tält. I början av juli åkte ett trettiotal scouter från Lidingö på läger i Schweiz.
ANNONS

Varje år besöker över 12 000 scouter och ledare från drygt 40 olika länder Kandersteg international scout centre i Schweiz, enligt scoutlägrets egen webbplats. Centret har funnits i över 90 år och drivs av scouter från hela världen.

Sedan förra året har Norra Lidingö scoutkår och Lidingö-Bodals scoutkår jobbat och samlat in pengar för att kunna göra resan. Det blev en vecka i tält, lägerbål, mat tillagad utomhus, och vandringar i fantastiska omgivningar. En resa som man inte kommer att glömma i första taget, enligt Annika Elmér, ledare för Norra Lidingö scoutkår.

– Jag tror att Norra Lidingö scoutkår varit där förut men det var säkert 20-25 år sedan eller något sådant. Men det var så roligt så vi kommer definitivt att vilja åka tillbaka. Det kändes som att leva i ett vykort. Det var så fantastiskt.

Ungdomarna som följde med var mellan 13 och 17 år. Ett av syftena med resan var att visa dem hur stort scouting är i världen och att få träffa andra äldre scouter. Deltagarna var från bland annat Australien, Danmark, Skottland och Tyskland.

– Scouting är i grunden en fredsrörelse så det var mycket sådana aktiviteter som stod på schemat. Till exempel gick vi en ”friendship trail” där man för att få poäng skulle lära scouter från andra länder lekar från sitt eget land. Det var också olika samarbetsövningar där scouter från olika länder fick bygga saker och lösa problem tillsammans, säger Annika Elmér.

En av höjdpunkterna var ett internationellt lägerbål där 1 400 scouter samlades i en ring runt en eld.

– Vi lärde ut sånger och lekar från våra olika länder till varandra. Det var mycket rörelse och skratt men också väldigt stämningsfullt. Lägerbålet avslutas alltid med lugna sånger vi sjunger tillsammans, säger Annika Elmér.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.