ANNONS

Lidingöungdomar anordnar stor gala

Den 21 november arrangerar Lidingös fritidsgårdar en stor gala till förmån för Musikhjälpen. Förra året drog initiativet in över 30 000 kronor och vann pris.
ANNONS

Megaloppis, caféförsäljning, liveuppträdanden och lotteri ska locka folk till Elverket nästa lördag. För fjärde året i rad anordnar nämligen Lidingöungdomar underhållning samtidigt som de samlar in pengar till Sveriges Radios evenemang Musikhjälpen.

– Det blir en stor gala som ungdomarna tillsammans med de sju fritidsgårdarna anordnar. Ungdomarna på Lidingö har som tradition att jobba med välgörenhet och det är fantastiskt roligt, för det blir så bra när ungdomarna är så här engagerade, säger Carina Hedström som är ansvarig för fritidsgårdsverksamheten.

Musikhjälpen har funnits i Sverige sedan 2008. Programidén går ut på att under en vecka engagera unga i kampen mot en humanitär katastrof och samla in pengar till Radiohjälpen. Årets insats blir en stor gala med temat att ingen ska behöva fly undan klimatförändringarnas effekter.

Förra året gjorde Lidingöungdomarna en egen version av Musikhjälpens bur utanför Stadshusentrén. En ministudio lyftes på plats och från den sändes musik, liveuppträdanden och intervjuer med artister som Dj Black Moose, Vera Sky och Det Vet Du.

16-åriga Lidingötjejerna Nadia Shahid och May Pholmart skrev Lidingöinitiativets låt “Kämpa”.

– Ungdomarna gör låtar till galan i år också på musikgården i Skärsätra, berättar Carina Hedström.

Genom initiativet, som bland annat även bestod av att anordna en loppmarknad, samlade fritidsgårdarna alltså ihop över 30 000 kronor till Musikhjälpen förra gången. Det gjorde att de vann pris för ”Årets ungdoms­initiativ”.

– Det var ett helt fantastisk engagemang förra året, jag hoppas vi kan toppa det i år, säger Carina Hedström.

ANNONS
Fakta

Samlar in pengar till Radiohjälpen

Vad: Lidingöungdomar anordnar gala för klimatflyktingar.

Var: Elverket.

När: Lördag 21 november.

Hur: Loppis som öppnar klockan 12 och uppträdanden med start klockan 15.

Varför: För att samla in pengar till Radiohjälpen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.