Såhär är planen att den nya butiken ska se ut.
Såhär är planen att den nya butiken ska se ut.

Nya Lidl öppnar under året

Nyheter 

När den gamla Lidl-butiken i Kungsängen revs för ett år sedan var beskedet att den nya skulle stå klar under senhösten 2016. Men byggnaden är fortfarande inte klar och nu beräknas den istället öppna i vår.

En läsare hörde av sig och undrade vad som händer mer Lidl-butiken i Kungsängen. För nästan exakt ett år sedan skrev Mitt i att den skulle öppna under senhösten 2016.

– Det har tagit lite längre tid helt enkelt. Det är mycket som ska vara på plats för att vi ska uppfylla alla krav för certifiering, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhets- och kommunikationschef på Lidl.

Den nya butiken är en del av Lidls nyaste butikskoncept som bland annat innebär att den ska uppfylla flera miljökrav för att bli miljöcertifierad enligt Breeam.

– Till exempel ska det vara solceller på taket och det ska finnas laddstolpar för bilar och elcyklar, säger Katarina Rosenqvist.

Försäljningsytan i den nya butiken kommer att vara 1425 kvadratmeter stor, vilket är något större än tidigare. Enligt Katarina Rosenqvist ska det också vara en helt ny butikslayout med större ljusinsläpp och mer tydlighet så att kunderna kan hitta lättare. Det kommer också att bli större utrymmen för personalen.

Butiken i Kungsängen är den andra butiken som byggs enligt det nya konceptet. Den första finns i Växjö och stod klar strax innan jul.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus