Välj ditt område
Såhär är planen att den nya butiken ska se ut.
Såhär är planen att den nya butiken ska se ut.

Nya Lidl öppnar under året

Nyheter När den gamla Lidl-butiken i Kungsängen revs för ett år sedan var beskedet att den nya skulle stå klar under senhösten 2016. Men byggnaden är fortfarande inte klar och nu beräknas den istället öppna i vår.

En läsare hörde av sig och undrade vad som händer mer Lidl-butiken i Kungsängen. För nästan exakt ett år sedan skrev Mitt i att den skulle öppna under senhösten 2016.

– Det har tagit lite längre tid helt enkelt. Det är mycket som ska vara på plats för att vi ska uppfylla alla krav för certifiering, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhets- och kommunikationschef på Lidl.

Den nya butiken är en del av Lidls nyaste butikskoncept som bland annat innebär att den ska uppfylla flera miljökrav för att bli miljöcertifierad enligt Breeam.

– Till exempel ska det vara solceller på taket och det ska finnas laddstolpar för bilar och elcyklar, säger Katarina Rosenqvist.

Försäljningsytan i den nya butiken kommer att vara 1425 kvadratmeter stor, vilket är något större än tidigare. Enligt Katarina Rosenqvist ska det också vara en helt ny butikslayout med större ljusinsläpp och mer tydlighet så att kunderna kan hitta lättare. Det kommer också att bli större utrymmen för personalen.

Butiken i Kungsängen är den andra butiken som byggs enligt det nya konceptet. Den första finns i Växjö och stod klar strax innan jul.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Misstänkt rån i Tantolunden

Nyheter

TV: Farväl till en epok i Gubbängen

Nyheter

Tiggeriutredare: ”Inför nationellt förbud”

Nyheter

Polishjälp vid kontroll av bussbiljetter

Kristoffer Tamsons och pendeltåg
Nyheter

Storbråk om skipp och stopp-tåg på Citybanan

Skötrumskartan
Nyheter

Ny restaurang-app för blöjbytare