ANNONS

Ligaledare greps i Spanien – nu åtalas de

I vardagsrummet i Sundbybergslägenheten hittades stora mängder amfetamin.
Fyndet av amfetamin i en lägenhet i Sundbyberg ledde till att härvan avslöjades.
När polisen sprängde en stor knarkliga i västra Stockholm lyckades två av huvudmännen fly utomlands. Men männen greps för ett par månader sedan av spansk polis.
Nu åtalas de för synnerligen grovt narkotikabrott och flera andra brott.
ANNONS

De bägge åtalade männen, en 23-åring från Bromma och en 21-åring från Tensta, misstänks ingå i en känd kriminell gruppering i västra Stockholm – kallad Dödspatrullen. Gruppen misstänks ha hanterat narkotika i stor omfattning och för att ha varit inblandad i flera av dödsskjutningarna som inträffat i Järvaområdet de senaste åren.

– De nu åtalade männen misstänks ingå i den inre kretsen av den grupperingen, säger kammaråklagare Henrik Söderman.

Narkotika på golvet

Det var i december 2017 som knarkhärvan avslöjades i samband med ett tillslag mot en lägenhet i Sundbyberg. Där, på en filt i vardagsrummet, hittades stora mängder amfetamin omgivet av fläktar för att torka narkotikan. Dessutom upptäcktes en större mängde ecstacy. Utredningen visade att ligan använt sig av barnkurirer i 15-årsåldern för att distribuera narkotikan.

Nio personer dömdes för inblandning. En 22-åring från Kista pekades ut som huvudman och fick fängelse i sju år och tio månader för synnerligen grovt narkotikabrott.

Efterlystes internationellt

Redan då konstaterade polisen att två andra misstänkta huvudmän var på fri fot. Dessa häktades i sin utevaro och efterlystes internationellt.

I oktober greps den ene mannen, och två månader senare även den andre, av spansk polis. Nu åtalas de för synnerligen grovt narkotikabrott.

Kalasjnikov och pistoler

Den ene av männen åtalas, tillsammans med två andra män, för grovt vapenbrott. Enligt åtalet har de innehaft två automatkarbiner av Kalasjnikovtyp och fem pistoler, som förvarats i en lägenhet i Rinkeby.

Samtidigt väcks åtal mot flera andra män i samma kretsar för bland annat grovt penningtvättbrott, grovt narkotikabrott och grovt bedrägeri.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.