ANNONS

Liknande fall finns i Botkyrka

Utredningen i Haninge är på väg in i sitt slutskede. Nu åtalas en 25-åring i Botkyrka för att ha tvingat till sig kläder på samma sätt.
ANNONS

Mannen såg ut de kläder han ville ha på varuhuset NK – för att sedan låta två pojkar, 12 och 13 år, stjäla dem åt honom. Pojkarna uppger att de tvingats utföra brottet under hot om våld. I deras väskor, som preparerats med folie för att larmet inte skulle utlösas, låg märkeskläder för 10 000 kronor.

– Det här NK-fallet påminner om den utredning vi håller på med i Haninge, men i Botkyrka har toppen i grupperingarna bestått av betydligt äldre killar. Här i Haninge är det en jämnare fördelning åldersmässigt, ingen är äldre än 17 år, säger Filippo Bassini.

25-åringen åtalas för stöld, men åklagaren anser inte att det är bevisat att pojkarna utfört handlingarna mot sin vilja. De två pojkarna, som också är från Botkyr- ka, har nu kontakt med socialtjänsten.

– Det går inte att utesluta att dessa unga killar får pengar eller narkotika, eller så måste de bara utföra det här för att få vara ifred, säger Filippo Bassini.