Liljeholmenskola fick besök från åtta länder

Elever och lärare från åtta olika länder har gästat Didaktus gymnasium i Liljeholmen den senaste tiden.
Elever och lärare från åtta olika länder har gästat Didaktus gymnasium i Liljeholmen den senaste tiden.
Didaktus gymnasieskola i Liljeholmen har haft besök av ett 50-tal lärare och elever från åtta länder.

Gästerna, som varit på besök den senaste tiden, har kommit från Finland, Norge, Litauen, Rumänien, Grekland, Frankrike, Turkiet och Italien. Många av eleverna har bott på stadshotellet i Liljeholmen, andra i värdfamiljer.

Det har hållits teamövningar i Fruktparken vid Trekanten och även gjorts besök utanför stadsdelen, på Skansen och Gröna lund.

– Didaktus har ett internationellt utbyte med flera EU-länder, och det är EU som finansierar dessa resor, säger läraren Anna Nyholm som själv är skolans EU-skolambassadör.

Syftet med utbytet är att öka förståelsen och kunskapen om andra länder.

– Jag är rörd och stolt över vilka fina ungdomar jag fått möta, säger Anna Nyholm.

Det är mycket som förenar ländernas kulturer, men även en del som skiljer. Många intressanta diskussioner har därför hållits, påpekar hon.

– De franska eleverna berättade bland annat om förbudet mot att bära religiösa symboler i skolan och att staten inte får registrera religiös tillhörighet, medan de rumänska lärarna snurrade på sina kors på halsen och menade att de var viktigt att staten registrerade religiös tillhörighet, säger hon.

Nästa gång är det Didaktus tur att ge sig ut på resa, i oktober styr eleverna kosan mot Frankrike. Under vårterminen väntar också resor, då till Grekland, Turkiet och Italien.