Ena halvan av Liljeholmsbron stängs av – så påverkas trafiken

Liljeholmsbron stängs av för renovering
Liljeholmsbron ska repareras – halva delen avstängd för trafik.
Liljeholmsbron ska repareras.
Två veckor framåt får du räkna med både begränsad framkomlighet och köbildning över bron.

I dag, måndag 2 september, stängs ena halvan av Liljeholmsbron av för trafik. Bron ska repareras och kommer att vara avstäng till och med den 15 september. 

Under arbetet kommer den södra delen av bron, i riktning mot Liljeholmen, vara helt avstängd för biltrafik. Istället för biltrafiken samsas om den norra delen av bron, i riktning mot Södermalm.

Begränsad framkomlighet och köbildningar är att vänta.

Längre restid med buss

Avstängningen påverkar också kollektivtrafiken och restiden på flera bussar förlängs. En del linjer dras till och med in. Följande linjer påverkas: 4, 54, 66, 77, 151, 153, 405, 726, 743 och 745.

Fakta

Så går bussarna i stället

Linje 77

Linjen går Hornstull – Karolinska Sjukhuset. Bussarna stannar inte vid hållplatserna Liljeholmen och Marievik.

Linje 151, 726, 743 och 745

Linjerna går Norsborg/Tullinge/Skäcklinge/Mosshagen – Marievik via Liljeholmen. Bussarna stannar inte vid hållplatserna Hornstull, Västerbroplan, Fridhemsplan.

Linje 153

Linjen är helt indragen.

Du kan i stället åka med tunnelbanan till Hornstull och byta till busslinje 4, 54 eller 77 för att resa vidare mot Fridhemsplan.

Linje 405

När Liljeholmsbron stängs av påverkar det också trafiken runt Västerbron.

Mellan klockan 14.00 och 20.00 kommer linje 405 att köra till och från Nacka Forum i stället för till och från Ektorps centrum. Då går bussarna sträckan Moa Martinssons torg – Nacka Forum.

Bussarna stannar inte vid hållplatserna Storängen, Långsjöstrand, Skogalund och Ektorps Centrum mellan klockan 14.00 och 20.00.

Övrig tid går bussarna sin vanliga sträcka Moa Martinssons torg – Ektorps centrum.

Källa: sl.se

För dig som går eller cyklar kommer både den västra och östra delen av bron vara öppen som vanligt under tiden då bron repareras.

Därför renoveras bron

En av anledningarna till broreparationen är broklaffen som länge slått i när tunga fordon passerar bron. Det har både skadat bron och påverkat omgivningen runt omkring med onödigt buller.

Nu ska staden reparera felet och på så sätt förlänga brons livslängd.