ANNONS

Parisa Liljestrand: ”Vi välkomnar förslaget”

Parisa Liljestrand (M)
Parisa Liljestrand.
Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand, M, är beredd att tidigarelägga betalningen för att få Roslagsbana till T-Centralen 2026.
ANNONS

– Vi välkomnar det här beskedet, säger hon. Redan när vi skrev under avtalet sa vi att vi var väldigt glada över det men att vi också tyckte att 2026 var för långt fram i tiden.

Den summa som Vallentuna ska bidra med är färdigförhandlad och klar. Nu gäller det alltså hur snabbt pengarna kan betalas ut.

– Där gör vi en avsättning varje år för den summan som Sverigeförhandlingen kommer att kosta oss. Vi får titta på om vi ska ta fram en större del eller hela beloppet tidigare. 

Resvinster

Parisa Liljestrand bedömer att det är fullt möjligt eftersom hon räknar med att en tidigare förlängning också kommer att innebära vinster för kommunen

– Det ger andra nyttor. Naturligtvis restidsnyttan för alla nuvarande och kommande Vallentunabor. Och ekonomisk nytta: ju mindre tid i kollektivtrafiken ju mer kan man tillbringa i produktion. Svergeförhandlingen är uppbyggd kring t vi ska bygga bostäder. Och de som ska bo där kan flytta in betydligt tidigare. Då får vi in mer skatteintäkter. Så det här innebär vinster både för individen och för kommunen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.