Lillholmsskolan får ny idrottshall

Lillholmsskolan
Lillholmsskolan ska växa och bli modern.
Nu är det klart att Lillholmsskolan i Vårberg får en ny idrottshall. Beslutet klubbas i utbildningsnämnden den 24 augusti.

Som Mitt i tidigare har berättat ska skolan renoveras och byggas ut för 219 miljoner kronor. När allt är klart ska 990 grundskolelever rymmas, att jämföra med dagens 580.

Tidigare har det varit oklart om skolan också skulle få en ny idrottshall. Men nu står det klart att det blir en ny hall, för 47 miljoner kronor. Den ska rymma 150 elever och kunna delas upp i tre mindre salar.

Det är ett jätteprojekt som väntar på Lillholmsskolan. Tre av dagens sex byggnader ska rivas, liksom de tillfälliga paviljongerna. I stället ska två nya skolbyggnader uppföras. De kommer att vara bättre anpassade för högstadiet är dagens lokaler från 1960-talet. En av dem ska rymma ett nytt kök och en ny matsal.

Byggstarten är ännu inte spikad. Innan det görs måste fastighetsägaren Sisab, utbildningsförvaltningen och skolledningen lösa frågan om var lektionerna ska äga rum under byggtiden.

Hur lång tid byggprojektet tar är inte heller klart.

– Det hänger ihop med hur evakueringen ska göras och om det blir två eller tre byggetapper. Hur det blir med det är inte klart än, säger Jenny Skagstedt, projektansvarig på Sisab.