ANNONS

Ny slak lina över Rösjön

slack line över rösjön
280 meters promenad utan att ramla. Förra hösten slog Ariel Cicero nordiskt rekord.
Förra hösten slog han nordiskt rekord. Nu är Sollentunabon Ariel Cicero på gång med ännu en "slackline" som ska spännas upp över Rösjön i april.
ANNONS

Tanken denna gången är en högre men kortare lina än den som var på plats förra sensommaren vid Rösjön, berättar Ariel. Målet är 20 meters höjd vid högsta punkten och 192 meters längd på linan.

– Vi vill få upp den lite så att folk inte når vattenytan om de ramlar, säger Ariel Cicero.

Prova på idag i Humlan

Han och kollegan Mattias Rohdin uppmanar alla som vill att prova. Redan idag är de på plats från lunchtid i Humlegården med kortare linor som passar bättre för nybörjare. Den som testar får vara beredd på att linan rör sig rejält under fötterna. Men när de går över Rösjön har de en extra säkerhetslina spänd runt midjan.

– Det är helt gratis. Vi vill att folk ska få upp ögonen för slackline. Det handlar om balans i kroppen och sinnet och ger en mindfulness-känsla, säger Ariel Cicero.

”Mäktig känsla”

I september var han uppe i de schweiziska alperna och vandrade en 470 meter lång lina spänd på närmare två tusen meters höjd. Känslan var så mäktig att den är svår att beskriva i ord menar Ariel Cicero.

– Helt fantastiskt. Det kändes som att flyga. Och jag träffade otroliga människor, säger han.

Linan vid Rösjön ska sättas upp under en helg i april när vädret tillåter men något exakt datum är inte satt än. Ariel Cicero kommer antagligen att samarbeta med Adrien Montcoudiol och Mattias Rohdin från gruppen Slackline Stockholm. Att inte skada träd och natur är en del av filosofin som många slackliners delar, menar han.

Hur ska en nybörjare våga testa det här? 

– Det är super-, super-, supersäkert hela systemet. Du kan känna dig helt avslappnad med det, säger Ariel Cicero.

ANNONS

LÄS MER: