Linbanan lossade mitt i färden

Denis Madunic och hans dotter var på Stamparkens lekplats i Östberga. När Denis åkte linbanan gick den av och han slog sig illa när han föll.

– Jag är tacksam att det inte hände min dotter eller något annat barn, säger han.

Denis Madunic var på Stamparkens parklek i Östberga med sin dotter. Först åkte de linbanan tillsamman. Sedan tog Denis Madunic en tur på egen hand. Men då brast linbanan.

– Jag landade på ryggen och slog i huvudet. Det svartnade för ögonen. Jag är tacksam att det inte blev värre eller att min dotter eller något annat barn skadades, säger Denis Madunic.

Länken i kedjan som håller uppe linbanan var av.

– Det var som att den var kapad mitt i itu. Jag kan inte tänka mig att någon förstört den, den måste ha slitits. Och den ska tåla tung vikt, det finns ingen maxgräns, säger Denis Madunic.

Han har fortfarande ont i nacken av fallet.

Denis Madunic felanmälde händelsen och linbanan har nu bytts ut. Han ser ändå allvarligt på händelsen.

– Det får inte hända. Om det hände här är ju risken stor att det kan hända på andra ställen också.

Enligt Synnöve Adenberg, parkingenjör på stadsdelsförvaltningen, är det väldigt höga säkerhetskrav på lekplatser.

– Vi har avtal med vår entreprenör som kontinuerligt titta till alla lekplatser så att det ser schysst ut. Var tredje månad har vi en ordentlig besiktning och tittar på kedjor och länkar och liknande och ser så att inget håller på att gå sönder. En gång om året tar vi in en besiktningsman som går igenom lekplatserna i detalj, säger hon

Hur kan det hända om ni har så noggrann kontroll?

– Vi vet inte vad som hänt där dagen, vi kan inte ha dygnetruntbevakning. Det är väldigt olyckligt, men det händer olyckor, det kan vi inte friskriva oss ifrån. Men jag känner mig väldigt trygg med att vi har en hög tillsyn, säger Synnöve Adenberg.