Linda Pira stöttar mördade Robins mamma i ny låt

Linda Pira nya version av låten "Knäpper mina fingrar" handlar om mordet på Robin Sinisalo, som bara blev 15 år, och låten är riktad till hans mamma Carolina Sinisalo.
Linda Pira nya version av låten "Knäpper mina fingrar" handlar om mordet på Robin Sinisalo, som bara blev 15 år, och låten är riktad till hans mamma Carolina Sinisalo.
I januari i år sköts 15-årige Robin Sinisalo till döds utanför sin port i Akalla.

Under ett framträdande på anrika Apollo Theater i New York rappade Linda Pira till sin vän och Robins mamma Carolina Sinisalo.

– Det är ett av hennes största ögonblick och så väljer hon att göra en sådan här sak. Jag och min familj blev jättehedrade, säger Carolina.

Carolina, åh Carolina, vill knäppa fingrarna mina, se han återupplivas, få smärtan att försvinna. För vi slutar aldrig amma, från en mamma till en annan nu när tiden verkar stanna.

Så rappar Linda Pira i den nya versionen av ”Knäpper mina fingrar”, som hon framförde för första gången på anrika Apollo Theater i New York i och med tv-programmet En kväll i New York, som sändes på SVT i lördags.

– Den är skriven riktad till hans mamma. Från en mor till en annan liksom. Jag kan inte göra något mer än att vara här för henne, men jag kommer aldrig att förstå det hon går igenom, säger Linda Pira till Aftonbladet.

Robin Sinisalo hade precis fyllt 15 år när han sköts till döds utanför sin port i Akalla. Hans storebror Alejandro sköts ner strax efteråt utanför Akallaskolan och blev skadad för livet.

Läs mer: Mamman till mördade 15-åringen: Vi i orten måste ta ansvar

Carolina Sinisalo var inte beredd på att Linda Piras låt skulle handla om henne och familjens stora sorg.

– Jag höll på att flyga av stolen, det gick rysningar över hela kroppen. Särskilt när hon nämnde Robin. Det var tungt, men också häftigt. Jag vet inte vad jag ska säga till Linda, det finns inga ord. Ingen av oss hade någon aning om det här, säger Carolina Sinisalo till Lokaltidningen Mitt i.

Vännen Linda Pira hade inte berättat något i förväg.

– Vi har kontakt titt som tätt, men hon är också väldigt upptagen, men hon har hela tiden funnits där. Att hon visade sitt stöd på det här sättet betyder jättemycket, säger Carolina Sinisalo.

Linda Pira, som är uppvuxen i Hässelby men som nu bor i Kista, säger att mordet på Robin var droppen för henne.

– Jag såg sanningen i vitögat på något sätt. Shit, det är verkligen så här på riktigt. Det är inte bara någonting man läser i tidningen. Det händer här, det händer på andra sidan stan, överallt, säger hon.

Läs mer: 16 mord på ett och ett halvt år i Järva

Det har fått rapparen att tänka på sina tvillingsöners framtid.

Jag vill aldrig veta hur det känns, men Carro jag är rädd, att det som hände dig kan komma att bli min verklighet, rappar hon i låten.

– Jag är rädd för mina barn, vad de kommer att växa upp i, säger Linda Pira till Aftonbladet.

Hon vill se en förändring.

– Jag tror alltid på förändring. Jag är ingen politiker och kan inte göra något i den utsträckningen, men jag vet att det finns många unga kids som lyssnar på min musik och då vill jag göra det jag kan. Når jag ut till en liten pojke eller en liten flicka så har jag gjort det jag kan, säger hon.

Carolina Sinisalo hoppas att låten kan hjälpa henne i kampen mot våldet.

– Det gäller att väcka folket. Det här måste verkligen ta ett slut, det kan inte hålla på så här att ungdomar dödar varandra. Jag hoppas att låten gör att min kamp får lite mer eld, säger hon.

Carolina tycker inte att det bara är poliserna och politikerna som har möjlighet att påverka.

– Det är vi föräldrar, vi som bor här, som också måste engagera oss. Föräldrarna måste visa att de bestämmer, vi måste ta tillbaka makten. Skolan måste också få mer resurser, politikerna får inte glömma oss i orten, och de måste komma i håg att det finns jättemycket guld hos oss också, det måste komma fram. Men ibland känns det som att vi och våra barn bara blir statistik. Och det här som Linda har gjort nu, det är att lyfta upp Robin. Så att han inte bara blir en siffra, säger Carolina Sinisalo.