Linda Pritchard turnerar med Diggiloo i sommar

Snart drar succéturnén ”Diggiloo” ut på vägarna igen. Med 80-talet som tema ska årets artister få hela Sverige att gunga.

– Det ska bli jättekul, bara att få se alla vackra platser i Sverige är underbart, säger Liljeholmsbon Linda Pritchard.

Under många år ledde Lasse Holm musikprogrammet ”Diggiloo” i SVT. För tio år sedan förvandlades programmet till show som sedan dess setts av närmare en miljon svenskar. Och snart är det dags igen.

Den 1 juni går startskottet när artister som Charlotte Perelli, Jessica Andersson, David Lindgren och E-type reser till Ronneby och sedan vidare ut i landet. På scen står även Liljeholmsbon Linda Pritchard.

Årets tema är 1980-talet. Den exakta låtlistan har inte spikats än, men publiken kommer att få höra allt från Lena Philipsons ”Kärleken är evig” till Ulf Lundells ”Öppna landskap”. Och utländska hits som ”Private dancer” och ”Paradise city”.

– Det ska bli väldigt roligt att höra allas tolkningar av 80-talsmaterialet, säger Linda Pritchard.

Hon har knappast några egna tydliga minnen från 80-talet – Linda Pritchard föddes 1983. Men musiken gillar hon.

– Mycket av den bästa musiken är från 80-talet. Jag älskar Tina Turner, Michael Jackson och all bra rock som gjordes då, säger hon.

Blir det 80-talskläder på scen?

– Det hoppas jag inte, inte om jag får bestämma. Men mycket av dagens mode är ju inspirerat av 80-talet och jag gillar kläder med mycket färg. Men frisyrerna får garanterat stanna på 80-talet.

Linda Pritchard var en av deltagarna i ”Idol” 2008 och på Idol-sajten fick hon frågan hur hennes liv skulle se ut 2013. Svaret: ”Då har jag konsert på Madison square garden”.

Det blir Diggiloo-turné i stället, känns det lika stort?

– Ha ha, inte riktigt, men inte jättelångt därifrån. Jag vet inte hur många människor som går in på Madison square garden men jag antar att det är några fler än vid en Diggiloo-konsert.

Att sommaren fylls av jobb i stället för lata dagar på stranden är inget som stör Linda Pritchard.

– Jag älskar att jobba, jag jobbar gärna ihjäl mig. Vi har ju ett jäkla lyxjobb, jag hoppas bara att vädret blir fint.

Förutom Diggiloo-turné blir det skivsläpp i år, när är inte bestämt eftersom Linda inte vill stressa fram något som inte blir bra.

– Till skillnad från min förra platta har jag varit med och skrivit samtliga låtar. Därför är skivan mycket mer personlig med utgångspunkt i min barndom och i mina egna känslor. Skivan känns som mitt lilla barn.