ANNONS

Lindblom: ”Steeles misstag allvarligt”

Anna Steele (L) och Mats Lindblom (L).
Anna Steele (L) och Mats Lindblom (L).
Mats Lindblom (L) försvarar beslutet att frånta partikamraten Anna Steele sina politiska uppdrag.
– Vi delar inte Annas syn att det var en bagatell, vi måste ge medlemmarna chans till ett nytt beslut.
ANNONS

Mitt i Tyresö rapporterade i tisdags att Anna Steele (L), ordförande i gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, fråntas sina politiska uppdrag. Bakgrunden är ett uttalande i en mejlkonversation med en medborgare. Bland annat ska ett av hennes svar till avsändare ha uppfattats som ett hot. Så här skrev hon bland annat: ”Det du beskriver är grovt allvarliga anklagelser som nu finns i mailform/skriftligen. Jag tar extremt illa vid mig både som politiker och som kommuninvånare sedan decennier. Föreslår att du funderar på hur du formulerar dig när du kommunicerar. själv funderar jag på att anmäla för förtal.”

”Dåligt omdöme”

Avsändaren är en medborgare som starkt kritiserat kommunens hantering av en detaljplaneprocess och anklagat kommunen för mygel. Enligt Mats Lindblom (L), kommunalråd, kom fullmäktigegruppen överens om att Anna Steeles svar i e-postmeddelandet tydde på dåligt omdöme.
– Vi i fullmäktigegruppen tyckte att det var dåligt omdöme i hur man hanterar kontakten med medborgare. Vi är ju representanter för medborgarna och det bygger på förtroende. När medborgare vänder sig till oss och har synpunkter så måste vi bemöta dem på ett korrekt sätt, säger Mats Lindblom.

”Står inte i proportion”

Anna Steele tycker dock inte att avgången står i proportion till hennes handling. Något som Anna Lund (KD), tillförordnad ordförande i socialnämnden, till viss del håller med om.
– Om det bara handlar om mejlet så tycker jag inte att det är proportionerligt, men jag vet inte om det är det eller om det är något annat. Jag har ingen kunskap om hur de tänker och varför de agerar som de gör, säger Anna Lund.

Mats Lindblom anser inte att det hela är en bagatell. Han vill låta partiets medlemmar avgöra om Steele fortfarande har ett förtroende.
– Vi i fullmäktigegruppen gjorde den bedömningen att det var så pass allvarligt att vi vill låta våra medlemmar komma till tals igen. Den initiala bedömning av fullmäktigegruppen var att det var ett dåligt bemötande, och vill att medlemmarna ska ta ställning. Vi delar inte Annas syn att det var en bagatell, vi måste ge medlemmarna chans till ett nytt beslut.

Kan hon få sitta kvar?
– Det är upp till medlemmarna och vad de tycker.

Mats Lindblom säger att medlemsmötet med omröstning kommer ske före jul. Liberalerna i Tyresös fullmäktigegrupp har föreslagit att Tyresöliberalernas ordförande, Tony Thorén, blir Steeles ersättare.
Anna Steele kommer sitta kvar i kommunfullmäktige fram tills valet 2018 eftersom platsen är personlig.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.