ANNONS

David Lindgren i John Travoltas roll i Saturday Night Fever

David Lindgren i Saturday night fever
David Lindgren är Tony Manero i Saturday Night Fever – huvudrollen som spelades av John Travolta i filmen från 1977.
Passar du på att motionera utomhus i coronatider? Har du blivit omsprungen av någon som liknar en discokung från 70-talet?
Det är sannolikt sångaren David Lindgren som tränar för rollen Tony Manero i Saturday Night Fever.
ANNONS

David Lindgren har gjort flera musikaler tidigare. Bland annat  ”Singing in the Rain” på Malmöoperan, ”Mamma Mia!” i Stuttgart och ”Hairspray” på Göta Lejon. Men rollen som discokungen Tony Manero i Saturday Night Fever är ändå extra utmanande.

John Travolta i Stockholm 1983

John Travolta spelade Tony Manero i filmen Saturday Night Fever från 1977. Ett stort pressuppbåd mötte honom när han besökte Stockholm 1983. Foto: Bertil S-son Åberg

– Superroligt. Det blir en jätteutmaning för mig. Tony är en väldigt krävande roll – jag är ju med i nästan varenda scen. Fysiskt känner jag mig tillräckligt bra och jag har ju dansat tidigare men det gäller att bli bekväm i att dansa och sjunga samtidigt.

Springer i Hemmesta

För att nå dit springer han fyra gånger i veckan – ett par timmar per gång.

– Det är perfekt att gå ut springa på grusvägarna och i elljusspåret i skogen bakom Viks skola i Hemmesta. Jag kör mycket styrketräning också och så lär vi oss latin hustle av en expert som piskar oss i form.

David Lindgren Kristina Lindgren Suzanne Reuter i musikalen Saturday Night Fever på Chinateatern

David Lindgren tillsammans med frun Kristina Lindgren och Suzanne Reuter som också spelar i Saturday Night Fever på Chinateatern. Foto: Axel Öberg

ANNONS

”Perfekt sätt att hålla liv i ett förhållande”

För första gången spelar han en roll mot sin fru. Kristina Lindgren spelar nämligen den kvinnliga huvudrollen: Stephanie Mangan.

– Det är ett perfekt sätt att väcka liv i ett förhållande. Det funkar ju inte för alla par. Vi har varit tillsammans i 18 år och gjort många musikaler genom åren. Men det här är första gången vi spelar tillsammans.

David Lindgren spelar huvudrollen Tony Manero i Saturday Night Fever som har premiär på Chinateatern den 17 september 2020

David Lindgren besökte New York i början av mars för att hitta inspiration till  rollen som Tony Manero i musikalen Saturday Night Fever. Foto: Pontus Höök

”Melodifestivalen tog upp väldigt mycket tid”

Efter flera framträdanden i Melodifestivalen – tre gånger som artist och två som programledare – har han följt de senaste två årens tävlingar från tv-soffan.

David LIndgren går till final i Melodifestivalen

David Lindgren jublar efter att ha gått till final i Melodifestivalen 2016. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Melodifestivalen tog upp väldigt mycket tid och energi och just nu känner jag att det är skönt att ta en paus.

Drömmer om att tävla i Eurovision

Men än lever hoppet om att vinna tävlingen.

– Jag skulle ju vilja representera Sverige I Eurovision någon gång – det är en dröm jag har. Men det känns som att jag börjar bli för gammal snart. Men har man bara en bra låt och rätt tajming så kan det gå. Än så änge ser jag ju inte äldre ut än 35, haha.

Fakta

Snickrar altaner och garderober

Namn: David Lindgren.

Bor: Torsby.

Familj: Frun Kristina Lindgren, 38 och barnen Ben, 8 och Ella, 4.

Det visste du kanske inte om David: ”Jag är grym på att snckra. Jag bygger altaner och garderober – allt möjligt. Det här artisteriet är ganska diffust så det är fantastiskt kul att göra något fysiskt.”

Aktuell: Spelar huvudrollen Tony Manero i musikalen Saturday Night Fever mot sin fru som spelar den kvinnliga huvudrollen Stephanie Mangan. Premiär på Chinateatern den 17 september 2020.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.