Lars Lindgren (M) ”vänder andra kinden till”

Lars Lindgren (M) gillar inte debattnivån på vissa håll i Vaxholm.
Lars Lindgren (M) gillar inte debattnivån på vissa håll i Vaxholm.
"Nu räcker det", skriver Lars Lindgren (M) i kommunens tidning apropå debatten om Norrberget, som han anser innehåller både förtal och felaktigheter. Mitt i tog ett snack med Vaxholms kommunalråd - om debatten, och vad som nu händer med Norrberget.

I senaste numret av kommunens tidning ”Viktigt i Vaxholm” sätter Lars Lindgren (M) ner foten och vill ha en skärpning av vaxholmsdebatten. Bland annat ondgör han sig över en pamflett som gavs ut av anhängare till Norrbergsskolan innan folkomröstningen, och som var utformad som ”Viktigt i Vaxholm”.

Dessutom ogillar han det han beskriver som det ”råa, oförsonliga och osakliga uppträdandet” i sociala medier och som nu, enligt honom, nått en nivå där politiker och tjänstemän ”hängs ut med förtal och osanningar”.
– Läs min ledare i ”Viktigt i Vaxholm”. Där ger jag min syn på debattklimatet och hur man framför sina åsikter. Jag har redan fått 5-6 samtal efter den – positiva samtal, säger Lars Lindgren till Mitt i.

Kan alliansen ha en del i skulden till att debattklimatet blivit så här?
– Nej jag har ingen del i det. Jag följer inte vad som pågår i sociala medier, men får höra det av andra.

– Det är andra som refererar. Det är mycket förvrängda fakta och rena lögner. Det är rätt förskräckligt. Och det är inga barnungar som står för det, utan vuxna människor.

Men ni har ingen del i detta?
– Det har vi inte. Vi moderater allra minst av alla. Vi har inte gjort annat än vänt andra kinden till.

Vi har inte gjort annat än vänt andra kinden till.

Förekommer personliga påhopp?
– Det är klart, om man ska tolka allt som sägs, men det ska man inte hålla på med. Utan vi jobbar oförtrutet vidare med att göra den här stan bättre, och det gör vi förbaskat bra.

Kan du säga något om vad som händer med Norrberget och när?

– Vi arbetar vidare och fullföljer Norrbergsprojektet. Det är ju det som sker.
– Vi sitter inte och diskuterar datum och så där. Det är ingen idé att uttala sig. Det förvrids bara av dig och andra. Så jag nöjer mig med att säga att Norrberget ska bebyggas. Det är mitt svar.

I sin vardag märker Lars Lindgren inte särskilt av den opinion som varit emot rivningen och exploateringen av Norrberget:

– Jag märker inget annat än bra tillrop på stan, men jag är medveten om att det finns en grupp som har en annan uppfattning.

Är det Ingen som mailar och ber dig att inte riva?

– Det är klart att jag får mail, men det är mail med ”Se till att få projektet genomfört”.
– Men det är klart att jag får alla möjliga mail också. Det är ju så i politiken, det är både bu och bä.

Får du någon semester i jul?
– Jag kan alltid koppla av och jag sover alltid gott.