ANNONS

Tre år till med linfärjan – entreprenör utsedd

Linfärjan.
Linfärjan.
Kommunstyrelsen i Vaxholm har beslutat vem som ska sköta driften av linfärjan till Kastellet. Det blir Antrophia Rederi som kommer köra färjan de närmaste tre åren - även på vintern. Kostnad för kommunen: 1,6 mkr under 2019.
ANNONS

Antrophia Rederi AB kommer att köra linfärjan till Kastellet, på uppdrag av Vaxholms stad. Det beslutade den nya kommunstyrelsen förra veckan, med stöd av moderaterna.

Kan köra även på vintern

Avtalstiden omfattar tre sommarsäsonger från och med den kommande sommaren, 15 maj– 15 september, samt med option att köra två vintersäsonger.

Turtätheten beräknas bli 15 minuter och pågå 10.00 – 21.45, med vissa undantag. Vardagar under maj och september ska färjan gå 10.00-17.45.

Enligt kommunen beräknas linfärjan kosta 1,6 miljoner kronor under 2019, då biljettintäkter och kostnader för driften räknats in.

WP kritiskt mot kostnader

Waxholmspartiet valde att reservera sig mot beslutet. Inte för att man är emot linfärjan i sig, skriver partiet, utan att för att man är emot att kommunen är huvudman för verksamheten:

”Det upplevs märkligt att låta skattebetalarma vara med och lägga stora summor pengar på en verksamhet som de ej har efterfrågat från början” skriver Anna-Lena Nordén (WP) och avslutar med att hon tycker att Vaxholmsborna bör få tycka till i frågan innan beslut tas.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.