ANNONS

Linn vann lägenhet på lotteri

Linn Thegström vann ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Bodal.
Linn Thegström vann ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Bodal.
På Lidingö Baskets julbasar delades ett förstahandskontrakt på en lägenhet på Lidingö ut. Men den förvånade vinnaren tog inte hand om supervinsten själv, utan i stället fick dottern en oväntad födelsedagsöverraskning.
ANNONS

Dagen började som en vanlig födelsedag när Linn Thegström fyllde 20 år förra måndagen. Men den slutade med att hon hade fått en helt egen lägenhet. Hennes pappa hade nämligen gjort det nästan omöjliga: han vann en lägenhet.

– Jag förstår det fortfarande inte. Vår familj vinner aldrig på någonting. Jag trodde helt klart att de drev med mig när jag läste kortet. Men jag är så himla glad att det är sant! säger Linn några dagar efter att hon fått meddelandet från sin pappa i form av ett grattiskort.

Det var på Lidingö baskets julbasar som klubben i samarbete med Lansen, som förvaltar hyresrätter på Lidingö, hade en dragning av ett förstahandskontrakt på en 22 kvadratmeter stor lägenhet i Bodal. Totalt var det 90 medlemmar i en ungdomssatsning inom Lidingö basket som var med och hoppades på lägenhetskontraktet, som Linns pappa Rolf Thegström alltså tog hem.

Det blir Linns första egna lägenhet. Hon har tidigare letat en del efter bostad, då det börjar bli dags att fly boet, men insett att hon måste spara ihop mer pengar för att kunna köpa en lägenhet. Hyresrätter hade hon inte ens sneglat åt på grund av den långa kötiden.

– Nej, att hyra hade jag knappt övervägt. Flera av mina kompisar säger att de har stått i bostadskö sedan födseln men har fortfarande flera åt kvar innan de är först i kön. Så jag trodde att jag skulle behöva bo hemma ett bra tag till, säger Linn.

Charlotte Ericsson är hyresförvaltare på Lansen Lidingö och var en av initiativtagarna till dragningen. Hon vill att lägenheter för unga ska prioriteras mer – i dag är det tio års väntetid på lägenheter på Lidingö enligt Charlotte.

Tanken med att på detta sätt tillgängliggöra ett förstahandskontrakt var dels att attrahera fler medlemmar till Lidingö Basket, men också att göra ett inlägg i debatten om ungdomsbostadssituationen.

– Vi vill kunna bygga mer hyresrätter för ungdomar. Jag får samtal varje dag från unga som behöver boende. Men kommunen är inte så lätt att ha att göra med. Markanvisningstävlingar kostar och för att kunna skapa ett vettigt boende för unga måste man arbeta mer med tomträtter så att inte hyrorna drar iväg, säger Charlotte Ericsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.