Lions stipendium till Stuvstas Dream Team

Kent Olssons och Stuvsta IF:s Dream Team har fått Lions stipendium ”livskvalitetspriset”.
Kent Olssons och Stuvsta IF:s Dream Team har fått Lions stipendium ”livskvalitetspriset”.
Stuvsta IF:s Dream Team har fått Lions Sveriges stipendium ”livskvalitetspriset” för sin verksamhet för ungdomar med funktionsnedsättning.

I Dream Team ingår just nu 50 ungdomar mellan 9 och 26 år från hela södra Storstockholm och åtta ledare. De 20 000 kronorna som priset består av ska överräckas under högtidliga former vid Lions riksmöte i Gävle i veckan.

– Vi är naturligtvis jätteglada, säger Dream Teams tränare Kent Olsson efter att ha fått beskedet.

Han hoppas att pengarna ska kunna användas till ett tränings­läger. Laget har haft tre sådana tidigare och alla i laget har uppskattat dem mycket.

Lika glad är Eliz Lindström, fritidskonsulent på Huddinge kommun. Det var hon som tog initiativ till laget för sex–sju år sedan och hon har uppmuntrat verksamheten allt sedan dess.

– Det är ett jättehärligt lag där det är plats för alla och där alla får växa, säger Eliz Lindström.

Hans Catani, ledamot av Lions hjälpkommitté och ansvarig för priset, tycker att Dream Team är ett stort föredöme för andra.

– Livskvalitetspriset brukar gå till enskilda som gör speciella insatser, men vi tyckte att det här var så speciellt att vi ville göra ett undantag. I Dream Team får alla vara med på sina egna villkor, det tycker vi är värt ett pris, säger Hans Catani.

Kent Olsson, som själv har ett funktionshindrat barn, berättar att verksamheten i Dream Team ger alla i laget, såväl spelare som ledare, väldigt mycket.

– Det här är det roligaste jag någonsin gjort, säger han och berättar vilken uppmuntran det innebär att se med vilken entusiasm ungdomarna går in för träningen.

Det viktigaste är att ha roligt. Ungdomarna ska få känna att de kan växa och bli bättre utan att känna någon press på sig att prestera. Att vara med i laget ger också en chans att få utvecklas socialt.

– Föräldrarna brukar säga att barnen utvecklas, att de börjat prata mer. Sådana här lag skulle finnas överallt, säger Kent Olsson.